Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

WIFISKY 2000mW + 6dBi Realtek RTL8187L

internator69 26 Jul 2013 18:37 2658 5
    internator69
    Level 9  
    " Oferowana karta oparta jest na sprawdzonym chipsecie Realtek RTL8187L - moc wyjściowa karty to 33dBm - 2000mW - karta wyposażona jest w wyjście antenowe RP-SMA co pozwala na podłączenie zewnętrznej anteny - kierunkowej bądź dookólnej - zestawy z tą kartą znajdą Państwo na naszych pozostałych aukcjach - w standardzie dostarczana jest ona z markową oraz mocną anteną WiFiSKY antenką 6dBi

Głównym atutem karty jest chipset RTL8187L - zapewnia on bardzo wysoka czułość - do -97dBm - poza tym jest wspierany przez wszystkie narzędzia do "testowania zabezpieczeń" - przy odrobienie chęci można poznać kody zabezpieczające w sieci sąsiada lub firmie obok - oczywiście tylko w "celach szkoleniowych".

Karta WiFiSKY 2000mW może pracować jako SOFTWARE AP - jest to rozwiązanie szczególnie polecane, gdy posiadamy telefon komórkowy z WiFi i chcemy skorzystać z Internetu dostarczanego do naszego laptopa czy komputera stacjonarnego lub, gdy odwiedzą nas znajomi z laptopem i zachodzi konieczność udostępnienia im Internetu szybko i bez zbędnych kabli."

Czy miał ktoś do czynienia z tym cudeńkiem bo reklama taka zachęcająca ale nie jestem pewien czy to zakupić cena to 55 zł jest to na USB i ciekawi mnie czy rzeczywiście jest kompatybilna z Aircrakiem skoro gdzieś czytałem że wszystkie usb nie działają

Proszę o poradę
    middaysky
    Level 15  
    Działają z Aircrackiem na USB. RTL to nie Atheros niestety. Miałem z 8187, a ten z 'L' jest chyba ciut gorszy w te klocki, o ile wogóle przydatny.
    internator69
    Level 9  
    a jak to urządzenie łapie zasięg sieci i czy idzie jakaś inna antenkę zamontować i w ogóle jak ta firma wifisky się sprawdza
    tetris29
    Level 11  
    8187 to bardzo dobry chipset - wystarczy porządna antena. Backtrak 5 całkowicie ją obsługuje i w ustawieniach, w zależności od prawa w danym kraju, możemy regulować moc wyjściową. Tak mi się wydaje.:)
    User removed account
    Level 1  
    tetris29
    Level 11  
    też prawda :D

Dodano po 14 [minuty]:

dodam jeszcze że to bardzo tania karta jak nie najtańsza i dobra o dziwo, czasem się zawiesi na backtraku ale z windowsem nie ma problemów .

Dodano po 9 [minuty]:

piszę oczywiście o TP-LINK TL-WN722N

Dodano po 42 [minuty]:

http://backtrack.pl/category/sprzet-2/