Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
PCBwayPCBway
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Upłynął limit czasu żądania!

26 Lip 2013 23:07 3981 41
  • Poziom 17  
    Wyświetla mi się "upłynął czau żądania"- gdy sprawdzam ping na np.onet. I tak się dzieje tylko na jednym laptopie na drugim jak sprawdzam nie ma takiego komunikatu. Sprawdzam oczywiście bezprzewodowo przez wi-fi, bo na kabel jest wszystko ok i nie wyświeltla się taki komunikat, problem tylko przy wi-fi i w dodatku tylko na jednym laptopie. Coś musi być z moim kompem nie tak, skoro na drugim jest ok, tylko co? Czy mógłby mi ktoś pomóc??? :cry:
  • PCBwayPCBway
  • Specjalista Sieci, Internet
    ja548 napisał:
    Coś musi być z moim kompem

    A ten komputer to?,
    internet od?,
    rozdzielony jakim routerem?.
  • Poziom 17  
    Internet mam radiowy, mam router tp-linka a drugi netgear, czyli to ten chyba acess point

    Dodano po 2 [minuty]:

    ale mam to tylko na jednym kompie samsung, na drugim zaś laptopie asus jest wszystko ok.
    Tylko dziwi mnie to że na kablu wszystko działa. myślałem zę to zasięg ale nie bo stawiałęm komuter w tym samym miejscu co tamten i dalej to samo :(
  • Specjalista Sieci, Internet
    ja548 napisał:
    Tylko dziwi mnie to że na kablu wszystko działa

    To coś musi szwankować karta wifi w tym lapku.
    Sterowniki do karty najnowsze, zapora Windy wyłączona, antywirus odinstalowany, zdjęte zabezpieczenia z sieci wifi?.
  • Poziom 17  
    a możesz mi powiedzieć gdzie znaleźć te sterowniki do tej karty najnowsze : Samsung R590- SJ01PL . Jeżeli chodzi o zaporę systemu windows to jest włączona. antywirusa nie mam żadnego obecnie. a z tymi zabezpieczeniami to nie mam pojęcia nawet gdzie to szukać?
  • Specjalista Sieci, Internet
    ja548 napisał:
    a możesz mi powiedzieć gdzie znaleźć te sterowniki do tej karty najnowsze

    W internecie, na stronie producenta karty wifi.
    ja548 napisał:
    Samsung R590- SJ01PL

    Oczekujesz pomocy, a zmuszasz mnie do szukania po sieci jaką kartę wifi ma ten laptop, to w TWOIM interesie jest to wszystko podać odpowiadającym na tacy.
    ja548 napisał:
    Jeżeli chodzi o zaporę systemu windows to jest włączona

    Wyłącz ją - też pewnie nie wiesz gdzie?.
    ja548 napisał:
    a z tymi zabezpieczeniami to nie mam pojęcia nawet gdzie to szukać?

    ja548 napisał:
    mam router tp-linka a drugi netgear
  • Specjalista Sieci, Internet
    ja548 napisał:
    możesz mi powiedzieć który to sterownik mam pobrać?

    Odpowiedni do twojej karty wifi,
    a jej nazwy nadal nie podałeś z menagera urządzeń!.
    Mnie nie interesuje instrukcja obsługi, tam nie ma nic o TWOIM komputerze, tam są jakieś informacje o komputerze który Samsung produkuje.
    ja548 napisał:
    nie jestem studentem kształconym w tej dziedzinie

    I bardzo dobrze, bo byśmy się w ogóle nie dogadali!.
  • PCBwayPCBway
  • Specjalista Sieci, Internet
  • Poziom 17  
    Zainstalowałem to Wireless ale nic się nie zmieniło dalej to samo :(
  • Pomocny post
    Specjalista Sieci, Internet
    ja548 napisał:
    Zainstalowałem to Wireless ale nic się nie zmieniło dalej to samo

    A co sam zrobiłeś, by to rozwiązać?.
    KOCUREK1970 napisał:
    ja548 napisał:
    a z tymi zabezpieczeniami to nie mam pojęcia nawet gdzie to szukać?


    ja548 napisał:
    mam router tp-linka a drugi netgear

    A to zrobiłeś, wyłączyłeś je?.
    Oczekujesz pomocy, a sam nie wykazujesz odrobiny chęci do współpracy, nie robisz to o co zostałeś poproszony, jeśli nie potrafisz zrobić nic w tym kierunku, to nie oczekuj, że ktoś będzie marnował swój czas, by Cię prowadzić za rączkę, poszukaj kogoś kto się na tym zna, bo widzę, że nawet prostych pojęć nie rozumiesz.
  • Poziom 17  
    Tak wyłączyłem wszystkie zabezpieczenia z routerów WPA-PSK, zapory wyłączone, antywirusa też usunąłem

    Dodano po 9 [minuty]:

    Dzieje mi się tak tylko na jednym komputerze, więc chyba z siecią jest wszystko ok. Coś trzeba u mnie przestawić, żeby działało dobrze na wi-fi, bo przez kabel działa dobrze, nie ma czegoś takiego.

    Dodano po 5 [minuty]:

    I zgadza się nie rozumiem prostych pojęć, nie mam nikogo takiego kto by się na tym znał. Więc niech Pan nie marnuje czasu, a ja dziękuję bardzo za poświęcony czas i pomoc mimo, iż problem nie został rozwiązany. Kciuk w górę dla Pana :)
  • Specjalista Sieci, Internet
    ja548 napisał:
    Dzieje mi się tak tylko na jednym komputerze, więc chyba z siecią jest wszystko ok

    Ale ja nigdzie nie napisałem, ze to coś z siecią, prognozowałem winę Twojego komputera.
    ja548 napisał:
    bo przez kabel działa dobrze, nie ma czegoś takiego.

    Więc coś wskazuje (co też napisałem) na problem z kartą sieciową, albo z jej "otoczeniem"
    ja548 napisał:
    I zgadza się nie rozumiem prostych pojęć, nie mam nikogo takiego kto by się na tym znał. Więc niech Pan nie marnuje czasu

    Nie zrozumiałeś mnie, chodzi mi o marnowanie czasu, by Ci wyjaśniać krok po kroku co masz zrobić, zwłaszcza, że też trzeba Ci tłumaczyć co dalej z poradami masz zrobić.
    ja548 napisał:
    mimo, iż problem nie został rozwiązany

    Ale to nie moja wina!.
    ja548 napisał:
    Kciuk w górę dla Pana

    Nie prosiłem o to!.
    Jak sam widzisz, aż roi się tutaj od chętnych by Ci pomóc..., więc uszanuj to co już dostałeś.

    Spróbuj pobrać z sieci Windows Live CD lub jakiegoś Ubuntu też uruchamianego z płyty, uruchomić komputer TYLKO z tej płyty z obsługa sieci i wtedy będziesz wiedział co się dzieje, jeśli z tej płyty będzie wszystko ok to znaczy, że coś się namieszało z Twoją kartą wifi (a nikt nie wie co dokładnie, bo niby jak), to i tak Ci pozostanie format c i postawienie windy na nowo, bo jak niby dojdziesz co się namieszało.
  • Poziom 17  
    Właśnie format systemu dopiero zrobiłem i ten problem pojawił się po tym przeinstalowaniu windowsa 7
  • Specjalista Sieci, Internet
    ja548 napisał:
    ten problem pojawił się po tym przeinstalowaniu windowsa 7

    A jaki to dokładnie Windows 7?.
  • Poziom 17  
    Windows 7 Home Premium 64-bit, on jest oryginalny razem z laptopem kupiony
  • Specjalista Sieci, Internet
    KOCUREK1970 napisał:
    Spróbuj pobrać z sieci Windows Live CD lub jakiegoś Ubuntu też uruchamianego z płyty, uruchomić komputer TYLKO z tej płyty z obsługa sieci i wtedy będziesz wiedział co się dzieje, jeśli z tej płyty będzie wszystko ok to znaczy, że coś się namieszało z Twoją kartą wifi (a nikt nie wie co dokładnie, bo niby jak), to i tak Ci pozostanie format c i postawienie windy na nowo, bo jak niby dojdziesz co się namieszało.
  • Poziom 17  
    z siecią jest wszystko ok. czyli to musi być coś z moją kartą

    Dodano po 3 [minuty]:

    może ktoś wie co zrobić, żeby nie przeinstalowywać windowsa???
  • Specjalista Sieci, Internet
    ja548 napisał:
    może ktoś wie co zrobić, żeby nie przeinstalowywać windowsa

    Będziesz musiał jednak zainstalować Windę od nowa, bardzo często to jedyna i najszybsza metoda na problem,
    no chyba, że zamienisz/wymienisz kartę wifi na inny model, co zmusi Cię do rozkręcenia laptopa.
    Pamiętasz co napisałem wcześniej
    KOCUREK1970 napisał:
    To coś musi szwankować karta wifi w tym lapku.
  • Poziom 17  
    Jednak to karta wi-fi w lapku bo na podłączonej drugiej przez USB nie występuje ten problem nie ma tego komunikatu tylko czas jest podwyższony co któryś ping 200-300 ms. A nie da się tego jakoś przestawić w lapku tej karty żeby działało, bo przez kabel jak i wi-fi to samo
  • Specjalista Sieci, Internet
    ja548 napisał:
    A nie da się tego jakoś przestawić w lapku tej karty żeby działało, bo przez kabel jak i wi-fi to samo

    A, co chcesz niby przestawiać?.
    Rozkręcasz laptopa, i wymieniasz sieciówkę.
  • Poziom 17  
    hehe gdyby to było takie proste i wiedziałbym jak to wymienić to nie pytałbym
  • Specjalista Sieci, Internet
    ja548 napisał:
    gdyby to było takie proste i wiedziałbym jak to wymienić to nie pytałbym

    Jeśli nie czujesz się na siłach by to samemu zrobić, to tylko pozostaje Ci oddać laptopa do serwisu.
  • Poziom 17  
    Spróbuje jeszcze przeinstalować ten system jeżeli to nic nie zmieni to będę musiał jednak oddać do serwisu, chyba że dokupię kartę sieciową na USB ;)
  • Poziom 17  
    Ok dziękuję za informację ;)
  • Poziom 17  
    A czy mógłby mi ktoś powiedzieć co to się dzieje z tym wi-fi (ten trójkącik żółty) to chyba coś ze sterownikami się dzieje. Ciągle rwie mi pingi czy to możę być powodem?

    Upłynął limit czasu żądania!
  • Specjalista Sieci, Internet
    ja548 napisał:
    Ciągle rwie mi pingi czy to możę być powodem?

    Przecież tam jest jeszcze jakiś Broadcom...
    Upewnij się z jakiej karty masz to połączenie wifi.

    Na innej fotce widać, że tej karty z wykrzyknikiem tam wtedy nie było.