Potwierdzam, wyjęcie baterii pomaga rozwiązać problem. Szukając informacji na ten temat, zauważyłem, że to częsta przypadłość w tym modelu Alcatela, choć w innych też się to zdarzało. Szkoda, ponieważ myślałem, że może to być świetny dwukartowiec za niewielkie pieniądze, a tu taka wpadka po 2-gim dniu użytkowania. Ogarnęło mnie wielkie rozczarowanie... (pomyślałem "jednak alcatel i czego się spodziewać za niecałe 400 zł...) Mam jednak nadzieję, że problem nie będzie powtarzał się zbyt często.
P.S.Wiem, że to nie w temacie, ale dla szukających opinii o telefonie ważna informacja. Bateria przy aktywnych 2. kartach SIM i rozmowach ok. 1.5 h pierwszego dnia, wytrzymała od godziny 8. rano do 20. następnego dnia, czyli jakieś 36 godzin. Nie korzystałem z internetu, GPS, ani z innych funkcji. Po naładowaniu po 20 minutach uśpienia, 10 minutach rozmów i odebraniu mms-a pozostało 90 % baterii...
Trochę kiepsko.
Samsung WAVE I po ponad 3 latach intensywnego użytkowania radzi sobie lepiej. Pojemność baterii jest identyczna. Może to kwestia obsługi 2. kart SIM.
Mimo to jak dla mnie najtańszy i najlepszy telefon na 2 karty. Ich obsługa oraz możliwość dowolnej konfiguracji są świetne i intuicyjne.