Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

WSK 175 - nie zasysa paliwa

mv112 27 Jul 2013 13:39 3972 4
    mv112
    Level 9  
    Witam.
    Mam problem z wsk 175. Nie zasysa paliwa do cylindra, mimo że pcham ją kilkanaście metrów i jak wykręce świecę, jest sucha mimo tego iż gaźnik jest przelany aż paliwo wycieka u góry. Kompresja jest bardzo dobra uszczelniacze nowe skrzynia korbowa też jest napewno szczelna bo właśnie dlatego robiłem remont silnika bo mysłałem ze gdzieś łapie lewe powietrze i dlatego nie zasysa tego paliwa.
    Nie jestem pewny co do gażnika ponieważ wziołem go od kolegi a on skręcił go z czterech gażników i prawie każda częsć w nim jest z innego gażnika . Gaźnik to pegaz. Z góry dziękuje za pomocne mi odpowiedzi.

Proszę poprawić błędy w poście. solo626.
    Tommy82
    Level 41  
    Jeśli silnik jest w pełni sprawny to gaźnik do regulacji.Regulacja pegaza jest w jednym z numerów Świata Motocykli około chyba 2000 roku.

Możesz zmieć tez przytkaną dysze albo za nisko iglice czy poziom paliwa na za niski ustawiony.

PS: motocykle służą do jeżdżenia nie do pchania.
    kajoj6661
    Conditionally unlocked
    Z tym gaźnikiem miałem dużo problemów jak to z używkami, jako zamiennik zamontowałem Jikov 175 i po kłopocie.z Z pegazem oprócz kłopotów z regulacją miałem także duży luz na przepustnicy między kanałem gaźnika, po próbach reanimacji zamontowałem Jikov i było po kłopocie, potem czas nadszedł na gaźnik od MZ251.
    mv112
    Level 9  
    Wypowie się ktoś jeszcze???
    Anonymous
    Anonymous