Witajcie
.
No i nabyłem clip-a
. Wersja softu 127. I jako, że bez problemu odczytałem zapisane w UCH kody poszczególnych 8 czujników ciśnienia, to postanowiłem, że zrobię porządek tzn. odpowiedni kod przypiszę do odpowiedniego koła. Bo u mnie jest taka historia, że jedno koło jest zamienione z tylnym, a ponadto jedno koło pochodzi z zestawu zimowego no i też, znając kod, chciałem go wpisać do zestawu letniego. No i mam problem. Bo nie idzie w ogóle edytować wpisów w UCH. Jest tylko opcja podłączenia specjalnego wzbudzacza no i odczytywania kolejno wszystkich kodów. Wiecie sami, że mało kto posiada takie urządzenie
. A już na pewno na własny użytek nie opłaca się go kupować
. Zresztą poszedłem dalej i zacząłem zmieniać kodowanie UCH. No to wtedy już tylko mi zostało na nowo zakodowanie UCH
. Po tej operacji wszystkie czujniki się odinstalowały się, no i na wyświetlaczu nie było żadnego z 4 kółek. To by było nic - najgorzej, że teraz jak otwieram drzwi kierowcy, to mi wyświetla się, że otwieram pasażera
. Co muszę przestawić? Wiem, że namieszałem tylko nie wiem co
.
Potem jeszcze raz wkodowałem UCH. Nie wiem co zrobiłem, ale czujniki powróciły do poprzedniego ustawienia, czyli jest zamieniona kolejność kół, a koło z zestawu zimowego nie jest odczytywane przez UCH (bo jest aktywny zestaw kół letnich). Żeby nie było to auto już kupiłem w takim stanie - z jednym zestawem felg (tym na samochodzie).
No i nie znalazłem opcji wyłączenia czujnika obecności wody w filtrze paliwa - to też mnie interesuje
.
To w sumie tyle wniosków, po drugim dniu bawienia się clip-em
.
A może wiecie, gdzie można podpatrzeć ilość kilometrów odmierzanych przez komputer auta? Jest taka możliwość? Bo w lepszych wersjach fiata oraz ciut nowszych autach z grupy VAG można to zrobić bez problemu.
Pomożecie?
Dzięki
.

No i nabyłem clip-a

Potem jeszcze raz wkodowałem UCH. Nie wiem co zrobiłem, ale czujniki powróciły do poprzedniego ustawienia, czyli jest zamieniona kolejność kół, a koło z zestawu zimowego nie jest odczytywane przez UCH (bo jest aktywny zestaw kół letnich). Żeby nie było to auto już kupiłem w takim stanie - z jednym zestawem felg (tym na samochodzie).
No i nie znalazłem opcji wyłączenia czujnika obecności wody w filtrze paliwa - to też mnie interesuje

To w sumie tyle wniosków, po drugim dniu bawienia się clip-em

A może wiecie, gdzie można podpatrzeć ilość kilometrów odmierzanych przez komputer auta? Jest taka możliwość? Bo w lepszych wersjach fiata oraz ciut nowszych autach z grupy VAG można to zrobić bez problemu.
Pomożecie?

Dzięki