Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Wirus, robak znikające okienka, znikający tekst, PPM nie działa

29 Lip 2013 15:07 2202 14
  • Poziom 11  
    Mam od dwóch tygodni problem z zacinającym się kompem. Wpisując na necie hasła lub próbując pisać cokolwiek znika wpisyawana treść, zamykają się okienka na FB, nie działają odnośniki do innych stron. Kiedy wciskam PPM menu wyskakuje na 0,01 sekundy i znika, klikam w zegarek systemowy też pojawia się na 0,01 s, głośność to samo. Zainstaowałem już kilka programów anty, użylem adwceaner i po 1 dniu jak było ok teraz znów to samo :/. Podpowiedzcie bo mnie szlag trafi.

    Używam WIN 8. Odinstalowałem ostatnio Chrome myśląc, że to tam leży problem ale na innych przegądarkach jest to samo. I nie wiem od czego to zależy bo raz wszystko działa dobrze a zaraz znów się kaszani...:/
  • Poziom 20  
    Skanowałeś NOD-em lub Nortonem? Możesz użyć jeszcze Spyboota. Kumpel miał coś podobnego po przeskanowaniu nodem i Spybootem przeszło.
  • Spec od komputerów
    Daj oba logi z OTL w zalaczniku. Zrob skan przy pomocy mbam. Do tego zamiesc screen z CrystalDiskInfo.
  • Poziom 11  
    Skanowałem tym co podaliście i nic. Podłączyłem teraz inna klawiaturę i myszkę i śmiga zdrowo. Zastanawiało mnie kiedy klikam myszką na jakiś link a ten nie otwiera się...ale gdy wciskam enter na klaw jednak otwiera się stronka... Zrobiłem wczoraj format c: instaluje win 8 a tu przy wprowadzaniu samo z siebie wyskakuje okienko czy chcesz zamknąć?

    Adwcleaner wykrył jakiś jeden plik, usunąłem go. Spyboot i mbam też czysto. Loga z otl zaraz dorzucę. Ale przed chwilą podłączyłem moja starą klawiaturę i znów się zaczęły problemy...Na nowej jest wszystko ok.
  • Moderator - Komputery Serwis
    MarioSSWRC napisał:
    Spyboot i mbam też czysto.

    Czy w MBAM zaznaczyłeś "pełne skanowanie"?.
    Kolobos napisał:
    Do tego zamiesc screen z CrystalDiskInfo.
  • Spec od komputerów
    To nie problem programowy skoro wystepuje juz podczas instalacji. Logi sa zbedne skoro przeinstalowales system.


    Ps. Kto Ci kazal grzebac w opcjach OTL?
  • Poziom 11  
    Nikt mi nie kazał. Wszędzie zaznaczałem maksymalne ustawienia. A co coś sknociłem? :> Na mbam też dałem pełne. Jadę na starej klawiaturze i pożyczonej myszce i nie mam żadnego problemu. Zaraz podłączę moją myszkę i się okaże. Ale wydaje mi się, że to wina klawiatury. Czasem ją czymś zaleję. Już nie raz ją całą rozkręcałem i czyściłem w środku. Możliwe, że jest tam jakieś zwarcie?
  • Spec od komputerów
    Log ma 3MB przez te zmiany. Sprobuj sam takie cos sprawdzic.

    Uszkodzona jest klawiatura jak sam napisales, problem nie ma zwiazku z tematyka tego dzialu.
  • Moderator - Komputery Serwis
    MarioSSWRC napisał:
    Możliwe, że jest tam jakieś zwarcie?


    MarioSSWRC napisał:
    Czasem ją czymś zaleję.

    Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.
  • Poziom 11  
    Dokładnie stara na ps/2 a nowa usb. Zalałem ją a po rozkręceniu i wysuszeniu skręcałem z powrotem. Ale problem jest od jakichś 2 tygodni a ja skręcałem ją dużo wcześniej.

    Skąd miałem wiedzieć, że to wina klawiatury? Objawy były czysto robaczane.
  • Moderator na urlopie...
    MarioSSWRC napisał:
    Dokładnie stara na ps/2 a nowa usb. Zalałem ją a po rozkręceniu i wysuszeniu skręcałem z powrotem. Ale problem jest od jakichś 2 tygodni a ja skręcałem ją dużo wcześniej.

    Skąd miałem wiedzieć, że to wina klawiatury? Objawy były czysto robaczane.


    Zdobądź inną na PS/2 i sprawdź złącze dla pewności.
    Czasem przy rozkręcaniu uszkodzony zostaje przewód - to też sprawdź.
  • Poziom 11  
    Czekaj źle się zrozumieliśmy. Ta którą używam ciągle i która powoduje te błędy to właśnie usb. A pożyczona to ps/2 i na niej jest ok.
  • Moderator na urlopie...
    MarioSSWRC napisał:
    Czekaj źle się zrozumieliśmy. Ta którą używam ciągle i która powoduje te błędy to właśnie usb. A pożyczona to ps/2 i na niej jest ok.


    A. No to odwrotnie - zmień klawiaturę na USB. Sprawdź złączę, czy sprawne itd.
  • Poziom 11  
    Przyczyną była zalana klawiatura. Temat do zamknięcia.