Witam wszystkich Forumowiczów. Zniechęcona do granic poszukiwaniem "idealnego dla mnie" laptopa postanowiłam zasięgnąć pomocy tutaj. To chyba najbardziej rzetelny portal, bez słodzenia.
Do rzeczy. Szukam laptopa:
1. na Linuxie,
2. żeby nie był HP (nie daj Bóg z serii Pavilion),
3. żeby nie był made in china,
4. żeby miał tak dobrą kartę graficzną, którą pociągnie bez problemów i mielenia Corel Draw,
5. był maksymalnie niezawodny (poza grafiką i systemem właściwie nie mam większych wymagań,
6. w miarę możliwości, ale niekoniecznie - moje fanaberie - podświetlana klawiatura.
Ma służyć głównie do pracy, programy graficzne, duże wymagania ram, czas pracy 20/24. Bateria mało istotna. Ma nie parzyć, nie przegrzewać się, nie wyłączać się, nie mielić i nie zawieszać.
Utopia? Czy ktoś może coś polecić?
Do rzeczy. Szukam laptopa:
1. na Linuxie,
2. żeby nie był HP (nie daj Bóg z serii Pavilion),
3. żeby nie był made in china,
4. żeby miał tak dobrą kartę graficzną, którą pociągnie bez problemów i mielenia Corel Draw,
5. był maksymalnie niezawodny (poza grafiką i systemem właściwie nie mam większych wymagań,
6. w miarę możliwości, ale niekoniecznie - moje fanaberie - podświetlana klawiatura.
Ma służyć głównie do pracy, programy graficzne, duże wymagania ram, czas pracy 20/24. Bateria mało istotna. Ma nie parzyć, nie przegrzewać się, nie wyłączać się, nie mielić i nie zawieszać.
Utopia? Czy ktoś może coś polecić?