Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Seat Toledo 1.9 TDI 2002 - Seat Toledo 1.9tdi startuje przy włączonym zapłonie.

Michal O. 04 Aug 2013 12:51 4332 4
    Michal O.
    Level 2  
    Witam mam problem z moim Seat Toledo 1.9TDI z 2002 r. i nie znalazłem pomocy w sieci.

Auto przy przekręceniu kluczyka na 1 stopień tj. włączenie zapłonu (zapalają się kontrolki) rozrusznik zaczyna "kręcić" przez ok. sekundę po czym można normalnie odpalić samochód. Przy gaszeniu samochodu w momencie przekręcenia kluczyka auto gaśnie a rozrusznik znów ok sekundy próbuje kręcić(dostaje prąd???).
    Mam 2 oryginalne kluczyki (najprawdopodobniej gdyż auto kupiłem kilka dni temu) i przy użyciu kluczyka z pilotem objawy są częstsze niż przy użyciu zwykłego kluczyka bez pilota zdarza się to tylko przy odpalaniu.

BARDZO PROSZĘ O POMOC LUB POMYSŁY!
    dabu
    Level 32  
    Stawiałbym na kostkę stacyjki, choć niewykluczone że masz jakieś odcięcie rozrusznika lub coś podobnego przez co przy gaszeniu i zapłonie dostaje krótki sygnał na przekaźnik.
    emeryt2
    Level 42  
    W zespole blokady rozruchu , przekaźnik rozrusznika , dostaje lewe (bez 50) napięcie na cewkę.
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Stało się to samoczynnie, czy coś w aucie było robione, instalowane, etc...?
    Michal O.
    Level 2  
    Błażej wrote:
    Stało się to samoczynnie, czy coś w aucie było robione, instalowane, etc...?

Nie wiem bo auto kupiłem kilka dni temu od handlarza...

a jeśli chodzi o kostkę to jest jakaś różnica między białą i czarną - bo różne rzeczy czytałem co do różnicy w jakości?!
    Czy przy ewentualnej wymianie kostki nic się nie stanie z immobilizerem albo poduszką??

Jakieś propozycje??