Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

BOSCH SMV50E10EU - wszystko działa a nie zmywa

brykas_as 04 Sie 2013 17:20 4371 2
  • #1 04 Sie 2013 17:20
    brykas_as
    Poziom 5  

    Witam.

    Potrzebuję pomocy w naprawie zmywarki BOSCH SMV50E10EU.

    Zmywarka po włączeniu próbuje zacząć cykl zmywania ale bardzo jej się to udaje. Tzn pobiera trochę wody, zatrzymuje się, wypuszcza i tak ze 3 razy. Potem trochę pomieli silnikiem (nie słychać aby wew kabiny był jakiś ruch wody, a po otwarciu wszystko jest raczej suche) i się kończy cykl. Otwierając zmywarkę widzimy świecący symbol END i tyle.

    Zmywarka nie piszczy, nie sygnalizuje błędów, z wodą też chyba wszystko ok tzn kranik się nie świeci, elektrozawór działa, po odpięciu czujnika woda pobiera się na full zbiornika bocznego.

    Próbowałem ją położyć na plecy i wylać wodę (kiedyś był podobny problem i to pomogło). Tym razem bez efektów.

    Poniżej fotki lewego panelu zmywarki.
    BOSCH SMV50E10EU - wszystko działa a nie zmywa BOSCH SMV50E10EU - wszystko działa a nie zmywa BOSCH SMV50E10EU - wszystko działa a nie zmywa

    Proszę o informację co może być przyczyną awarii i ew jak sobie z nią poradzić.
    W razie wszelkich pytań jestem do dyspozycji.

    Dziękuje i pozdrawiam

  • Pomocny post
    #2 04 Sie 2013 20:02
    ROBSON33
    Moderator AGD

    Raczej ten post powinien pomóc: Link

  • #3 05 Sie 2013 09:17
    brykas_as
    Poziom 5  

    faktycznie, przykręcenie dopływu wody do 50% pomogło i teraz zmywarka działa jak należy.

    Dzięki

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME