Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

DENON 1513 i LG37LK430 zrywa połączenie

bratherek 06 Sie 2013 19:31 1461 7
  • #1 06 Sie 2013 19:31
    bratherek
    Poziom 7  

    Witam,

    Zakupiłem amplituder DENONA 1513. Po podłączeniu do TV (LG37LK430) działa dobrze do około 30 sekund. Działa dzwięk oraz obraz. Po tym czasie zrywany jest i dzwięk i obraz a na telewizorze pokazuje się komunikat 'Brak sygnału'. Wróciłem z denonem oraz z xboxem, którego chce do niego podpiąć do sklepu, w którym go nabyłem. Po podpięciu okazało się, że wszystko działa (na moich kablach). Niestety nie mam pojęcia co może być nie tak. Podpinałem do każdego z 3ch gniazd TV. Do TV nie podpinałem nic innego, sprawdzałem nawet z wypiętymi kablami głośnikowymi z denona - efekt ten sam. Po ~30 sek zrywa sygnał. Niestety nie mogę wpaść na pomysł co może być nie tak. Czy ktoś z Was miał taki problem lub jest w stanie cokolwiek doradzić ?

    Z góry dziękuje za opowiedzi.

    Pozdrawiam,
    bratherek

    0 7
  • #2 07 Sie 2013 11:05
    Sl4V4
    Poziom 17  

    bratherek napisał:
    jest w stanie cokolwiek doradzić ?


    Standardowo. W TV reset ustawień fabrycznych ;)

    0
  • #3 07 Sie 2013 11:19
    bratherek
    Poziom 7  

    Sl4V4 napisał:
    bratherek napisał:
    jest w stanie cokolwiek doradzić ?


    Standardowo. W TV reset ustawień fabrycznych ;)


    Niestety - próbowałem kilka razy - nic nie pomogło. Może jakieś ustawienia TV, których w obecnym firmware nie posiadam ? Coś z kontrolą sygnału HDMI ? Niestety nie znam się na tym :(

    0
  • #4 08 Sie 2013 15:28
    KOCUREK1970
    Poziom 43  

    bratherek napisał:
    Zakupiłem amplituder DENONA 1513. Po podłączeniu do TV (LG37LK430) działa dobrze do około 30 sekund. Działa dzwięk oraz obraz. Po tym czasie zrywany jest i dzwięk i obraz a na telewizorze pokazuje się komunikat 'Brak sygnału'. Wróciłem z denonem oraz z xboxem, którego chce do niego podpiąć do sklepu, w którym go nabyłem. Po podpięciu okazało się, że wszystko działa (na moich kablach). Niestety nie mam pojęcia co może być nie tak.

    Z opisanej sytuacji wynika, że problem leży po stronie Twojego tv, no bo skoro w sklepie działa to wszytsko ok.....,
    spróbuj to jeśli możesz podpiąć pod monitor komputerowy z HDMI i wtedy zobacz, jeśli nic się nie będzie działo złego, to Twój tv szwankuje,
    swoją drogą, po co podpinasz konsolę z ampli i dopiero wtedy lecisz na tv po HDMI?.

    0
  • #5 09 Sie 2013 08:22
    bratherek
    Poziom 7  

    KOCUREK1970 napisał:
    Z opisanej sytuacji wynika, że problem leży po stronie Twojego tv, no bo skoro w sklepie działa to wszytsko ok.....,
    spróbuj to jeśli możesz podpiąć pod monitor komputerowy z HDMI i wtedy zobacz, jeśli nic się nie będzie działo złego, to Twój tv szwankuje,
    swoją drogą, po co podpinasz konsolę z ampli i dopiero wtedy lecisz na tv po HDMI?.


    Dziękuje za odpowiedź.
    Dzisiaj podpinał monitor z HDMI pod cały zestaw - dam znać czy coś pomogło.
    Podpinam to pod ampli, ponieważ chce uprościć sobie obsługę całego zestawu do jednego pilota. Jeśli podepnę wszystko pod TV, będę musiał wybrać odpowiednie opcje na TV oraz amplii. Jasne, że nie jest to koniecznie ale w końcu po coś powstała funkcja passthrough w amplii.

    0
  • #6 09 Sie 2013 13:28
    KOCUREK1970
    Poziom 43  

    bratherek napisał:
    w końcu po coś powstała funkcja passthrough w amplii.

    Tylko weź pod uwagę, ze takie wynalazki najlepiej (jeśli w ogóle) działają tylko w sprzęcie danego, tego samego jednego producenta, w innych przypadkach wychodzi to co u Ciebie, a to sprzęt który już masz w domu jest za stary, a to niekompatybilny, ma albo nie ma jakiegoś wejścia-wyjścia...

    0
  • #7 09 Sie 2013 15:42
    bratherek
    Poziom 7  

    KOCUREK1970 napisał:
    Tylko weź pod uwagę, ze takie wynalazki najlepiej (jeśli w ogóle) działają tylko w sprzęcie danego, tego samego jednego producenta, w innych przypadkach wychodzi to co u Ciebie, a to sprzęt który już masz w domu jest za stary, a to niekompatybilny, ma albo nie ma jakiegoś wejścia-wyjścia...


    Rozumiem problem. Ciężko jednak znaleźć TV marki Denon i Xboxa marki Denon ;)

    0
  • #8 10 Sie 2013 21:11
    bratherek
    Poziom 7  

    Po podpięciu do innego TV - bez zmian.
    Po wymianie na inną sztukę problem zniknął. Uff.. nie muszę zmieniać TV :)

    Dziękuje za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam.

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo