logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iiyama XB2776QS - Brak możliwości ustawienia rodzielczości 2560x1440

saxon6 07 Sie 2013 10:51 2784 6
  • #1 12603334
    saxon6
    Poziom 2  
    Mam problem z ustawieniem rozdzielczości 2560x1440 na monitorze iiyama XB2776QS, grafika NVidia GeForce GTX450 (połączone kablem Techlink HDMI 1.4 3D z serii WiresCR)...proszę o pomoc .
  • #2 12603431
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1067
    saxon6 napisał:
    Mam problem z ustawieniem rozdzielczości 2560x1440

Na czym dokłądnie polega ten problem.
    Jak jest ustawiony tryb display mode w monitorze, jaki to dokładnie model karty graficznej, jaka wersja sterowników i systemu operacyjnego?
  • #3 12603445
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 12603474
    saxon6
    Poziom 2  
    karta graficzna NVidia GeForce GTX450, windows7, wersja sterowników najnowsza ze strony firmowej Nvidia, ustawione aktualnie na 1920x1080
    nie wiem czy o te dane Panu chodziło ?

Dodano po 1 [minuty]:

kurczak55555 napisał:
    Jakie masz wejście hdmi 1.4 A czy B

chodzi o wejście w karcie graficznej ?
  • #5 12603488
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1067
    Problem może stwarzać HDMI gdyż co prawda obsługuje taką rozdzielczość ale przy niskim odświeżaniu 24\25 - do filmów OK do gry się nie nada. Wg specyfikacji wersja HDMI 1.4a obsługuje 1920×1200p60 więc do większej rozdz. najlepiej wyposażyć się w kabel DVI, który można na próbę pożyczyć .
  • #6 12603526
    saxon6
    Poziom 2  
    Wiem Pan co nie chodzi mi już o gry, (akurat nie gram, głównie to internet i filmy) tylko w ogóle o ustawienie tej max rozdzielczości, skoro ją monitor obsługuje to chciałbym mieć jednak możliwość ustawienia jej i zobaczyć czy będzie mi odpowiadać, nie mogę sobie z tym poradzić i męczy mnie to bardzo, dlaczego nie można, piszą żeby kablem D-DVI lub przez port Display port, nie testowałem tego przyznam ze względu na brak kabli...przez DVI sprawdzę jak wrócę do domu z pracy, taki kabel był w zestawie z monitorem...nakupione mam już różnych kabli i dalej nie mogę odpalić 2560x1440 :|

Dodano po 10 [minuty]:

to jest dokładny cały opis kabla ..

Przewód połączeniowy HDMI/HDMI
    firmy Techlink z serii WiresCR o długości 2m - model 680202.

Kategoria: A00200 Kod produktu: 1363

Przewód wykonany z wysokiej jakości kabla sygnałowego, z miedzi beztlenowej (OFC)
    zapewnia krystalicznie czysty sygnał pozbawiony zakłóceń, szumów itp.
    Przeznaczony do przesłania wysokiej jakości sygnału HDMI zgodnie ze specyfikacją HDMI
    High Speed (HDMI 1.4). Wykorzystywany najczęściej do łączenia amplitunera/DVD,
    Blu-ray/TV SAT z TV LCD, plazmą, projektorem itp. Idealne rozwiązanie dla telewizji
    wysokich rozdzielczości HDTV (np. platformy cyfrowe).

Ogólna charakterystyka produktu:

pokryte 24-karatowym złotem końcówki
    metalowe, estetyczne złącza pokryte dodatkową warstwą PVC
    przewód wykonany z kabla sygnałowego, z miedzi beztlenowej (OFC) o wysokim stopniu
    czystości - 99,96% - zapewnia praktycznie bezstratne przesłanie oryginalnego
    materiału audio/video
    podwójne ekranowanie żył sygnałowych w celu maksymalnej ochrony
    przed zakłóceniami radiowymi
    obsługa standardu HDMI™ High Speed (1.4) oraz wszystkich wcześniejszych wersji
    włącznie z HDMI™ 1.3b cat2 z HDCP 1.1
    pasmo 340 MHz/przepływność sygnału na poziomie 10,2 GBit/sek. - obsługa
    rozdzielczości 1080p (full HD), a także nowych formatów 4K z rozdzielczością dochodzącą
    do 4096x 2160 pikseli
    zgodne z wielokanałowym materiałem audio w formacie Dolby® TrueHD
    i DTS-HD Master Audio™
    dodatkowa izolacja w postaci powłoki nylonowej
    wysoka precyzja wykonania

WiresCR (Seria CR) - rodzaj przewodów połączeniowych wyprodukowanych z najlepszych
    materiałów, przy użyciu najnowszej, bardzo precyzyjnej technologii, które zostały stworzone z myślą
    o dostarczeniu rozwiązań na najwyższym poziomie. Wykonanie z miedzi beztlenowej (OFC),
    metalowe, chromowane złącza, pełne ekranowanie - są to cechy, które zapewniają niezrównaną
    jakość odtwarzanego dźwięku i obrazu. Poprzez połączenie tak doskonałej jakości komponentów
    z najnowszymi technikami produkcyjnymi ISO9002, produkty te reprezentują szczyt obecnie
    projektowanych wyrobów połączeniowych.
    Produkt pochodzi z oficjalnej sieci dystrybucji Techlink
    i posiada 24-miesięczną gwarancję!
    Tabela innych dostępnych długości
  • #7 12623081
    saxon6
    Poziom 2  
    rozwiązanie było proste jak konstrukcja "cepa" wystarczyło podłączyć kabel DVI/DVI dołączony do monitora, niestety ja poszedłem za radą różnych "fachowców" i zacząłem bawić się kablami z końcówką HDMI....ważne że wszystko chodzi..
    polecam wszystkim ten monitor w tej rozdzielczości (miałem wcześniej Samsunga 21 cali, z bardzo dobrą matrycą).. jak przejście z "golfa" na ferrari :D

@Dra98 miałeś rację, dziękuje .

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z ustawieniem rozdzielczości 2560x1440 na monitorze iiyama XB2776QS przy użyciu karty graficznej NVidia GeForce GTX450 oraz kabla HDMI 1.4. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie trybu wyświetlania, wersji sterowników oraz rodzaju złącza HDMI. Użytkownik potwierdził, że korzysta z najnowszych sterowników na systemie Windows 7, ale nie mógł ustawić wyższej rozdzielczości. Po dalszych sugestiach dotyczących użycia kabla DVI, użytkownik odkrył, że podłączenie kabla DVI/DVI dołączonego do monitora rozwiązało problem, umożliwiając osiągnięcie pożądanej rozdzielczości. Użytkownik poleca monitor w tej rozdzielczości, porównując go do wcześniejszego modelu Samsunga.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA