Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak reakcji na monitorze, Radeon 6770

08 Sie 2013 13:02 1407 16
  • Poziom 15  
    Witam
    Mój problem polega na tym że komputer uruchamia się prawidłowo lecz bez obrazu :/
    Nie wiem co jest przyczyną dodam jeszcze że mam nową kartę graf. i nowy zasilacz ocz 600w. Na starej karcie jest to samo :/ proszę o pomoc
    P.S.
    Mój sprzęt to :
    Zasialacz : ocZ modXsrteam-pro 600w
    procesor : intel core 2 duo e8400 + radiator SilentumPC Spartan PRO HE924
    ram : 2x 2Gb Hynix + Duże radiatory
    graf. : Ati Radeon HD 6770 fabryczne OC
    płyta : ASUS P5QL-EM
  • Pomocny post
    Poziom 18  
    Podłączałeś monitor pod zintegrowany układ?
  • Pomocny post
    Poziom 27  
    Witaj.
    A jaki masz ten monitor? Jest na pewno sprawny? Jakie symptomy uświadczają Cię w tym, że komputer uruchamia się prawidłowo?
  • Poziom 15  
    tak podłączyłem pod zintegrowany układ i nie działa, monitor to SAMSUNG SyncMaster T200HD
    sprawny na nim mam także telewizje i PS3 pod tym samym gniazdem HDMI. Komputer raczej już nie uruchamia się prawidłowo ponieważ gdy klikam start to podświetla się przycisk na 1 sek i gasi po czym się uruchamia lecz bez obrazu (wszystkie wiatraki i dysk działają kable podpinałem mocno.
  • Pomocny post
    Poziom 12  
    Podłącz monitor jeszcze raz. Na monitorze powinieneś mieć przyciski. Jeden z nich powinien być podpisany 'menu' naciśnij go i zobacz czy coś się wyświetla. Pali ci się takie światełko na monitorze?
    Jeżeli się nie pali i niema żadnej reakcji po naciśnięciu przycisku 'menu' to sprawdź czy na pewno kabel od monitora nie jest uszkodzony.
  • Pomocny post
    Poziom 27  
    piotrswierk napisał:
    nie uruchamia się prawidłowo ponieważ gdy klikam start to podświetla się przycisk na 1 sek i gasi po czym się uruchamia lecz bez obrazu (wszystkie wiatraki i dysk działają


    A wydaje jakieś dźwięki z głośniczka systemowego, zapalają się diody na klawiaturze, dioda dysku?
  • Poziom 15  
    wszystko działa a głośniczka biosu nie posiadam wszystkie diody działają kabel tak samo i monitor też działa poprawnie.
  • Pomocny post
    Poziom 18  
    A dlaczego wymieniałeś kartę i zasilacz?
    Przed wymianą było ok?
  • Poziom 15  
    no właśnie nie, kiedyś po prostu wymieniłem kartę bo stara była za słaba no i po jakimś czasie padł mi stary zasilacz, i zamówiłem nowy
  • Pomocny post
    Poziom 27  
    A kondensatory na płycie , karcie graficznej i w zasilaczy nie są wylane, spuchnięte?
  • Poziom 15  
    Patrzyłem nic nie jest wylane czy spuchnięte
  • Pomocny post
    Poziom 24  
    Ten stary zasilacz, pewnie coś Ci uszkodził, pożycz beeper lub kup(koszt 2zł) On poda Ci dźwięki z beepera, które mogą być tu kluczowe.
  • Pomocny post
    Poziom 42  
    piotrswierk napisał:
    wymieniłem kartę bo stara była za słaba no i po jakimś czasie padł mi stary zasilacz

    Po wymianie zasilacza komputer działał czy od razu jest ten problem?
  • Poziom 15  
    przed jak i po nie działa pc, a jak podłączyć beeper ?
  • Poziom 27  
    jak podłączyć beeper ?

    Takie informacje znajdują się w instrukcji do płyty.
  • Poziom 15  
    ok dzięki a musi być to specjalny głośniczek czy mogę sobie podpiąć byle jaki ? a i nie mogę znaleźć go na allegro
  • Poziom 15  
    OK, dzięki. A co jeśli nie będzie dźwięku?
    edit
    Wielkie dzięki, komputer działa! :D Po podłączeniu głośniczka ożył! :D Jeszcze raz wielkie dzięki. :D