Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Karta graficzna - toshiba satellite

PAWMOSS 12 Aug 2013 19:45 3042 17
    PAWMOSS
    Level 15  
    Siema wszystkim ! chciałem zagrać sobie w symulator gier ale oczywiście wyskoczył mi komunikator ze sterownikami...mam laptop Toshiba Satellite L30-115. Karta graficzna to ATI RADEON Xpress 200 series. Proszę o pomoc w znalezieniu sterowników bo mnie już szlak trafia ;/ mam windows XP:P
    Kasek21
    Level 43  
    W co chciałeś zagrać?
    wariato
    Level 43  
    Na stronie AMD są sterowniki do kart desktop i mobilnych. Jaką masz obecnie wersję sterownika ? Jaki komunikator ci wyskakuje ? Komunikował się z tobą komputer ?
    H3llStoRm
    Level 9  
    Z mojej strony polecam program slimdrivers do aktualizacji sterowników, w tym i do laptopów. Wiele razy ułatwił mi pracę. A z forumowej opcji szukaj, to ostatni post w temacie, pogrubiony link:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2429652.html

Odpowiedz, czy to Ci pomogło. Jak nie to podaj dokładnie, jaka informacja Ci się pojawia na ekranie.

Widzę, że kolega post wyżej mnie ubiegł.
    PAWMOSS
    Level 15  
    No jak chce włączyć grę wyskakuje komunikat:

Error: Could not init 3Dsystem
    Shader Model 2,0 is requierd.
    Please install the latest video drivers.

Jaka obecna wersja ? hm.. to chyba to:)

Wersja sterownika:

8.203.0.0

Data sterownika: 2005-12-11 :D lol xd
    Kasek21
    Level 43  
    Zainstaluj sterowniki ze strony www.amd.pl
    H3llStoRm
    Level 9  
    Nowsze sterowniki masz w temacie, który ci podałem. Klikasz link i pobierasz, potem 2xklik i instalujesz. Sprawdź czy one rozwiążą twój problem. Możesz też skorzystać z tego programu, który Ci podałem.
    wariato
    Level 43  
    PAWMOSS wrote:
    Możesz mi pomóc co i jak xd ?

Nie potrafisz wybrać, pobrać i zapisać sterowników ? Wyżej dostałeś link bezpośredni.
    Tylko nie oczekuj od tej karty fajerwerków bo na tym można pograć w mało skomplikowane gierki do 2005r.
    PAWMOSS
    Level 15  
    Zaaktualizowałem directX'a i ściągnąłem sterowniki, włączyłem ale podczas intalacji pokazał się komunikat : Program instalacyjny nie znalazł sterownika zgodnego z posiadanym sprzętem lub systemem operacyjnym. Program zostanie zakończony.

I co teraz;[

H3llStoRm - sorki;D nie zauważyłem Twojego posta;D
    wariato
    Level 43  
    A pod jaki system pobrałeś sterowniki ? Pewnie pomyliłeś się.
    PAWMOSS
    Level 15  
    Pobrałem to co kolega Kasek21 podał;D ale pobrałem sam ( chyba dobre ) na windows xp 32 bit i tak samo ;[

Dodano po 27 [minuty]:

Nie wiem czy to ważne ale zapomniałem dodać literki M, czyli karta to:

ATI RADEON XPRESS 200M Series/ Windows XP 32bit ( bo nie ma napisane 64)
    wariato
    Level 43  
    Czy ten laptop nie miał wcześniej Visty ? Bo pod tą integrę nie ma sterowników do XP.
    Spróbuj sterowników Omegi: Link