Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Xedos odciêcie zap³onu. Zamontowany alarm Lampart 2.

janosik100 10 Mar 2005 11:15 2386 6
    janosik100
    Level 11  
    witam
    mam pytanie zamontowalem alarm lampart 2 w samochodzie mazda xedos6 tylko nie wiem pod co podpi±æ odciêcie zap³onu pod jakie przewody pilne. moze ktos wie jak pod³±czyæ w tym aucie domykanie szyb po zamkniêciu drzwi pilotem sterownik szyb juz kupi³em
    pozdrawiam
    thomas__1
    Level 23  
    Odciêcie zap³onu mo¿esz zrobiæ na kilka sposobów. Mo¿esz odcinaæ pompê paliwa, cewkê zap³onow±, rozrusznik itd. Bierzesz kabel zasilaj±cy dany element i rozcinasz go. Koñce pod³±czasz do alarmu, który normalnie je zwiera, a w przypadku w³amania odcina. Na sterownik szyb musisz pod³±czyæ wyj¶cia z alarmu do tego celu dedykowane - daj±ce sygna³ przy w³±czaniu alarmu i wy³±czaniu (wyj¶cia do zamka centralnego).
    janosik100
    Level 11  
    Dzieki za informacje moze kto¶ jeszcze ma jakie¶ konkretne informacje jak to wszystko popod³anczaæ a co do instrukcji w rar nie nadaje sie do samochodów z przed 1995 roku
    thomas__1
    Level 23  
    Z pierwszego postu wynika, ¿e alarm masz ju¿ pod³±czony. Odciêcie zap³onu i podpiêcie sterownika ju¿ opisa³em.
    BIELINEK
    Level 12  
    Je¿eli nie dysponujesz schematem do twojego autka to najpro¶ciej zrobiæ odciêcie na przewód "+" id±cy do pompy paliwowej. Kolor przewodu znajdziesz pod pokrywk± os³aniaj±c± doj¶cie do pompy paliwowej w zbiorniku paliwa (trzeba zdj±æ tylne siedzenie). Nie polecam robienia odciêcia na przewodzie do rozrusznika bo to ¿adne zabezpieczenie.
    Je¿eli chodzi o domykanie szyb to przewa¿nie u¿ywamy do tego kana³u dodatkowego, ale takiego nie ma w alarmie który posiadasz (o ile mnie pamiêæ nie zawodzi). Pozostaje pokombinowaæ z wyj¶ciami do sterowania centralzamkiem. Lampart II podaje naprzemiennie masê na tych przewodach , nie wiem jak jest z twoim sterownikiem domykania szyb czy te¿ jest sterowany mas±.
    janosik100
    Level 11  
    dzieki juz wszystko pod³±czone oprócz szyb bo to za duzo roboty dzieki za info