Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

ACTROS 1843 2002 BIEGI EPS PRO - Brak biegów

15 Sie 2013 20:52 2940 10
  • Poziom 9  
    Witam.
    Mam mercedes 1843 MPI z 2002 roku ze skrzynia biegów EPS ze sprzęgłem.
    Usterka pojawiła się nagle z dnia na dzień. Rozładowały się akumulatory i odpalałem auta prostownikiem z funkcją rozruchu. Po odpaleniu samochodu znikły biegi. Nie wyświetla nawet N na zegarach, nie reaguje na nauczanie. Działają tylko biegi awaryjne pod klapką. Posprawdzałem wszystkie kostki na skrzyni czy jakaś nie zaśniedziała bo auto wcześniej trochę stało ale niby wszystkie ok. Doradźcie co zrobić.
  • Poziom 13  
    Bez podłączenia Star diagnosis sie nie obejdzie.
    Sprawdz kody błedów, sprawdz bezpieczniki.
  • Poziom 9  
    Sprawdzałem bezpieczniki i są ok na Pn umówiłem diagnostę z komputerem.
  • Specjalista - układy wtrysku Diesel
    Odłącz jeszcze raz akumulator na kilka minut. Gdy pojawi się N zrób nauczanie.
  • Poziom 9  
    Próbowałem też odłączyć aku kilkukrotnie lecz to też nie pomaga. nie wskakuje N-ka niestety.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 9  
    Tak,ale nawet się nie zaczyna procedura nauczania-- nie chce się zacząć, po prostu nic się nie dzieje. Był tez diagnosta z komputerem i nie może się połączyć z GS-em.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 9  
    Przyczyną okazał się sterwonik skrzyni w kabinie pod bezpiecznikami.
    Wymieniłem na drugi i zrobiłem nauczanie. jest OK.



    Proszę natychmiast poprawić pisownię, użyj przycisku "pisownia", pamiętaj o wielkich literach oraz znakach interpunkcyjnych. Nie kasować wpisów moderacyjnych.
    [Z]
  • Moderator na urlopie...
    Na prośbę autora, wątek otwieram.