Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Gigabyte GA-M61PME-S2, Panasonic SA-HE90 - dźwięk przez S/PDIF z przeglądarki

mtaton 15 Sie 2013 21:34 813 0
  • #1
    mtaton
    Poziom 21  
    Witam
    Kupiłem sobie jakiś czas temu śledzia S/PDIF do płyty głównej Gigabyte wpinany 3-pinowym złączem.
    Mam problem z dźwiękiem z przeglądarki, używam amplitunera Panasonic SA-HE90, pokazuję on na wyświetlaczu w prosty sposób jaki jest wychodzący dźwięk czy 5.1 czy stereo.
    Jeżeli dźwięk ma płynąć z systemu, gry, odtwarzacza typu Winamp, lub film w systemie 5.1 wszystko jest ok i działa.
    Problem występuje kiedy chcę posłuchać sobie muzyki z YouTube czy innej strony, wtedy dźwięk przerywa, wygląda to w ten sposób że wzmacniacz przestaję na chwilę pokazywać źródło dźwięku, tak jak bym odłączył kabel i podłączył, co parę sekund tak przerywa i jest to tylko przy wyjściu S/PDIF, gdy dźwięk leci przez zwykłe łącze Cinch jest wszystko ok, nic nie przerywa nie zacina.
    Mój system prosił się o reinstal, pomyślałem że w końcu dał mi powód do reinstalu. System nowy, komplet sterowników zainstalowany do grafiki i karty dźwiękowej ze strony producenta więc świeże sterowniki.
    Dodam ze używam zintegrowanej karty dźwiękowej Realtek.
    Problem pojawił się z dnia na dzień po prostu zaczęło się tak dziać.
    Co może być przyczyną tego?
    Jakie ja kroki podjąłem, testowałem amplituner pod innymi źródłami wszystko działa, kabel też działa, lecz użyłem drugiego, nadal to samo.
    Przeglądarki jakiej używam to Google Chrome. System świeży bez śmieci, już nie mam pojęcia dla czego tylko na przeglądarce dźwięk przerywa.

    Konfiguracja komputera :
    AMD Athlon II X4 620 (2,6 GHz)
    4GB RAM
    Płyta główna : Gigabyte GA-M61PME-S2