Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nietypowe - Podłączenie nagłośnienia w wózku do transportu trumien

17 Sie 2013 13:46 1665 2
  • Poziom 1  
    Witam,

    Mam zrobić najprostsze nagłośnienie do wózka na trumny. Kupiłem tanie głośniki i wzmacniacz na allegro, nr aukcji xxxxxxxxxxx (nie mam punktów, żeby wstawiać linki). Kupiłem również akumulator 12V 10Ah do motorowerów.

    Podłączyłem zestaw według tego schematu

    Nietypowe - Podłączenie nagłośnienia w wózku do transportu trumien

    i nie wydaje żadnego dźwięku, żadnego przebicia w głośnikach przy włączaniu i wyłączaniu, ale dioda kontrolna się pali. Sprawdzałem wzmacniacz i głośniki w różnych konfiguracjach w moim samochodzie (podłączałem głośniki do mojego wzmacniacza, podłączyłem wzmacniacz do mojej skrzyni itp.) i wszystkie konfiguracje działały. Oprócz tego użyłem akumulatora samochodowego 45Ah i również zero reakcji, tylko dioda się paliła. Nie mam już pomysłów dlaczego to nie działa. Proszę o pomoc.

    P.S. Jeśli to w końcu zadziała to będę podłączał mikrofon bezprzewodowy i mam pytanie czy będzie potrzebny jakiś zasilacz do odbiornika, który jest zasilany 12V 300mA?
    Schemat
    Nietypowe - Podłączenie nagłośnienia w wózku do transportu trumien


    Moderowany przez Błażej:

    3.1.18. Zabronione jest publikowanie informacji do źródeł, które po pewnym czasie wygasają (publikowanie odnośników do stron o charakterze krótkotrwałym).

    Cytat:
    nie mam punktów, żeby wstawiać linki
    Co???

  • Pomocny post
    Poziom 12  
    Kolego musisz podać +12V na "+12V" i zacisk remote.
  • Pomocny post
    Moderator CarAudio
    Nie musisz też uziemiać tego do stelaża . Podłączasz jak normalny wzmacniacz ...dziesiątki tematów.