Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Artefakty na YT ? Wina kodeków ?

17 Sie 2013 19:57 3924 22
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 43  
    Flash najnowszy?
    Na FireFox'ie takie same objawy?
  • Użytkownik usunął konto  
  • Spec od komputerów
    TheWiewiór napisał:
    Flash jest najnowszy , Opera i Firefox to samo


    Usuń flasha, wyczyść pozostałości po nim i na nowo zainstaluj, spróbuj też starszej wersji sterowników GPU.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 17  
    jeśli w grach wszystko w porządku to nie GPU. Sam flash powinien pomóc.
  • Poziom 31  
    Miałem podobny problem w swoim komputerze - artefakty były tylko we flashu i w pdf .
    W dodatku gdy komputer był zimny tzn swieżo uruchomiony wszystko było ok.
    Wymieniłem kilka grafik ale nic to nie dało a okazało się że powodował to procesor - miałem athlona x3 z odblokowanym czwartym rdzeniem (samo odblokowanie bez podkręcania) .Zablokowanie "gratisowego" rdzenia usuneło definitywnie artefakty- najciekawsze jest to że z odblokowanym dodatkowym rdzeniem komputer działał przez półtorej roku bez takich atrakcji.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 38  
    Myślę że warto by zbadać trop uszkodzonego cpu.W tym celu zapuść Memtesta z poziomu DOS (2-3 pass-y na każdej kości osobno oraz na wszystkich razem) oraz przetestuj prime95 (blend)/OCCT przez 2-3 godziny.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Moderator na urlopie...
    swiercm napisał:
    Daj zrzut z HWmonitor pod obciążeniem np. YT.
    Możesz też zrobić 20 minutowy test OCCT i dać zrzut z HWmonitor z 19-tej minuty testu.

    Zobaczymy temperatury.


    Głównie chodzi mi o CPU, nie o GPU.
    Z tego korzysta YT i Adobe FP.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Użytkownik usunął konto  
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 17  
    Ja bym zostawił i proca. Jak koleś gra w gta IV to uszkodzony proc tego nie uciągnie (mój sprawny nie chce :-P )
  • Użytkownik usunął konto  
  • Użytkownik usunął konto  
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 31  
    Nie chcę Cię martwić, ale czy zwróciłeś uwagę na wskazanie czujnika oznaczonego jako CPUTIN? Od 49 do... 111 st. C! Obawiam się, że mimo, że temperatura rdzeni wydaje się OK, to CPU i tak się przegrzewa i stąd te artefakty. Wypadałoby zbadać, kiedy te artefakty występują - czy przypadkiem nie wtedy, gdy temp. CPUTIN osiąga te 100-parę stopni?
  • Użytkownik usunął konto