Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

lanos - bład 53 auto nie moze zapalic na Pb

darecki-30 18 Aug 2013 16:48 2418 5
  • #1
    darecki-30
    Level 2  
    witam ponownie ,zle zaczałem i moj post trafił do kosza ,nie doczytałem regulaminu :cry: moj lanos raz pali ,a raz nie ,zdiagnozowałem bład 53,przegladnieta cała instalacja wszystko cale czyste, masy petle zworki itd ,prosze o pomoc :idea: lanos jest z roku 2000 1.5.16v sterownik z niebieska kostka ,dodam ze na gazie pali ok. pompa paliwa jest sprawdzona ,co robic
  • #2
    jokerro
    Level 34  
    Co to za bład bo mi sie niechce szukac opisu.
    Wychodzi na to ze masz problem z dostawa paliwa.
    Emulator,pompa,sterownie pompy,wtryskiwacze.
  • #3
    darecki-30
    Level 2  
    kod 53 oznacza awarie w ukladzie immo, emulator wykluczylem ,pompe tez ,wszystko wskazuje ze immo blokuje sterowanie wtryskami , chociaz lampka od immo gasnie ,przekrecam kluczyk slychac pompke 2-3 sekundy i auto zapala na sekunde moze dwie ,jezeli po ktoryms zakreceniu słychac pompke okolo 5 sekund auto odpala ,cała instalacja przekopana od cewki do sterownika,zawor cisnienia paliwa sprawdzony czujnik połozenia wału nowy
  • #4
    jokerro
    Level 34  
    To mozliwe ze immo bo ponoc w tych sprzetach immo nietrzyma iskry i dlatego odpala ci na gazie.Niedawno był podobny temat na jednym z for tez z immo a na gazie smigał.
  • #6
    Erwin123
    Level 26  
    W srodku motka do ogarniecia :)