Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

VW Transporter T5 - Brak napięcia na gnieździe przyczepy

jamiro1 18 Sie 2013 21:28 2952 5
  • #1 18 Sie 2013 21:28
    jamiro1
    Poziom 10  

    Witam.
    Mam VW Transportera T5 rocznik 2010 i znajduje się tam firmowo podpiety hak do przyczepy. Ostatnio podpialem przyczepe i nie było w niej świateł i co się okazało ze na gniezdzie mam zaledwie 1V na każdym ze styku. Bezpiecznik jest w porządku. Czy może ktoś mi pomoc gdzie szukać problemu?

  • #2 18 Sie 2013 21:37
    T5
    Moderator Samochody

    Bezpieczniki sprawdź.W tym aucie jest sterownik rozpoznania przyczepy.Napięcie będzie jak wsadzisz wtyk przyczepy.Najpierw bezpieczniki.

  • #3 18 Sie 2013 22:00
    jamiro1
    Poziom 10  

    Sprawdziłem bezpiecznik nr 23 (gniazdo zlacza przyczepy 30A) w kabinie pasazerskiej który jest dobry. Najwyżej sprawdze napięcie na wiązce kabli od przyczepy po podłączeniu jej do gniazda.

  • #4 18 Sie 2013 22:10
    T5
    Moderator Samochody

    Wg schematu 5 bezpieczników jest za to odpowiedzialnych.

    Dodano po 51 [sekundy]:

    Jeszcze jedno - gniazdo 7 czy 13 pinowe?

  • #5 18 Sie 2013 22:26
    jamiro1
    Poziom 10  

    13 pinowe ale przyczepe podpinam przez adapter na 7 pinow. Możesz mi podpowiedziec które pozostałe bezpieczniki odpowiadają za zlacze od przyczepy?
    Z góry dziękuje za wszelka pomoc.

  • Pomocny post
    #6 18 Sie 2013 22:44
    T5
    Moderator Samochody

    Sprawdź wszystkie w kabinie ;)

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME