Witam
Zacznę może po kolei:
Posiadam ruter Netgear CG3101D oraz szerokopasmowy internet.
Wszystko działa bez zarzutu, jednak internet udostępniam koledze przez WIFI
Specifications:
Model: SK-8TN
Chipset: Ralink 3070
Antenna: 20dbi directional
Frequency Range: 2.4GHz
Interface: USB
Wifi: IEEE802.11b/g/n (150Mbps)
Support OS: Windows98SE/ME/2000/XP32/XP64/Vista32/Vista64/win7 Mac
Item size: 21 * 18 * 4.5cm
Item weight: 486g
Package size: 33 * 18.5 * 15cm
Package weight: 801g
mieszkanie kolegi jest jakieś 100 m od rutera internet działa dobrze (YouTube itp) zasieg pokazuje 2-3 kreski
ponieważ kolega wynajmuje mieszkanie z kimś innym ( i tu zaczyna sie mój problem ) ten ktoś bez skrupułów podczas nieobecności kolegi korzysta z internetu - wpina antenę USB do swojego laptopa i korzysta z internetu.
Wydaje mi się, że blokada adresu MAC nic nie da, bo zablokuje internet na antenie usb i kolega też nie będzie miał.
Czy jest jakiś sposób na blokadę tylko tego komputera, ponieważ zmiana hasła nic nie daje.
Zacznę może po kolei:
Posiadam ruter Netgear CG3101D oraz szerokopasmowy internet.
Wszystko działa bez zarzutu, jednak internet udostępniam koledze przez WIFI
Specifications:
Model: SK-8TN
Chipset: Ralink 3070
Antenna: 20dbi directional
Frequency Range: 2.4GHz
Interface: USB
Wifi: IEEE802.11b/g/n (150Mbps)
Support OS: Windows98SE/ME/2000/XP32/XP64/Vista32/Vista64/win7 Mac
Item size: 21 * 18 * 4.5cm
Item weight: 486g
Package size: 33 * 18.5 * 15cm
Package weight: 801g
mieszkanie kolegi jest jakieś 100 m od rutera internet działa dobrze (YouTube itp) zasieg pokazuje 2-3 kreski
ponieważ kolega wynajmuje mieszkanie z kimś innym ( i tu zaczyna sie mój problem ) ten ktoś bez skrupułów podczas nieobecności kolegi korzysta z internetu - wpina antenę USB do swojego laptopa i korzysta z internetu.
Wydaje mi się, że blokada adresu MAC nic nie da, bo zablokuje internet na antenie usb i kolega też nie będzie miał.
Czy jest jakiś sposób na blokadę tylko tego komputera, ponieważ zmiana hasła nic nie daje.