Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

passat b5 fl - sygnalizacja otwarcia drzwi kierowcy - po otwarciu się wyłącza

bansai 20 Aug 2013 12:28 23166 7
    bansai
    Level 2  
    Nieprawidłowo działa mi sygnalizacja otwarcia drzwi kierowcy. Po zwolnieniu klamki na wyświetlaczu pojawia się symbol otwartych drzwi, ale jak je otworze to gaśnie. Nie działa mi przez to sygnalizacja zostawienia włączonych świateł bo system widzi drzwi jako zamknięte. Co ciekawe jak ręcznie w zamku przestawię zapadkę to: jak jest na samym dole (tak jak przy otwartych drzwiach) to pokazuje drzwi zamknięte, jak przestawię o jeden do góry (zamknięte ale nie do końca, chyba nie zaryglowane) to pokazuje że drzwi OTWARTE, a jak przestawię do końca w górę (zamknięte na amen) to znów pokazuje zamknięte.
    Czy może znajdzie się ktoś, kto miałby pojęcie co może być przyczyną i jak to naprawić?
    coperfild
    Level 35  
    Musisz wyjąć zamek , w dolnej części jest mikro styk , może się zużył.

passat b5 fl - sygnalizacja otwarcia drzwi kierowcy - po otwarciu się wyłącza
    bansai
    Level 2  
    A czy jest możliwość, że coś sie tam przestawiło? bo pokazuje otwarcie tylko nie na tym ustawieniu co trzeba. Czy jest możliwość wymiany samego mikro styku, czy trzeba cały zamek? Gdzie kupić mikro styk?
    coperfild
    Level 35  
    Na aledrogo 20zł , ale może tylko wystarczy go przemyć i poprawić położenie .
    bansai
    Level 2  
    Dzięki,
    postaram się to rozebrać, ale najpierw muszę kupić bity spline żeby to odkręcić.
    coperfild
    Level 35  
    No, kolego, tam oprócz tapicerki musisz jeszcze zdjąć całą płytę z napędem szyby i wkładkę klamki. Jest trochę roboty.
    bansai
    Level 2  
    Właśnie przeszukiwałem fora żeby zobaczyć jak się za to zabrać i faktycznie trochę jest roboty, ale myślę że jak już będę miał ten klucz spline M8 do odkręcenia zamka to w godzinkę powinno pójść. Tapicerka drzwi nie problem, tę blachę też raczej bez problemu powinno się udać zdjąć... jak rozumiem muszę wyjąć szybę żeby to wymontować, tak? Tylko czy ten mikrostyk będzie łatwo wymienić?