Dzisiaj przejechałem z 20km i stwierdziłem, że dziwnie klekocze, Odgłos dochodzi jak patrzeć i słuchać to od góry z silnika, przeczytałem kilkanaście postów i nie znalazłem takiego przypadku jak mój. Więc chce się zapytać czy to KLEKOTANIE MOŻE BYĆ SPOWODOWANE ALTERNATOREM? Ponieważ już od pewnego czasu mam niskie obroty i kontrolka AKUMULATORA miga mi podczas jazdy dosyć nieregularnie, natomiast klekot jest regularny więc czy to może być powiązane? Czy na 100% jest to co napisane na innych postach czyli panewki, łapy silnika, luzy na zaworkach, wałek rozrządu.
Najbardziej szumi gdy przyłożyłem ucho w tym miejscu gdzie zaznaczone jest na czerwono(dołączony obrazek).
]
Dodano po 1 [godziny] 57 [minuty]:
A nawet gdyby to były te panewki i te luzy na zaworach co stukają, to CZY MOŻNA Z TYM JEŹDZIĆ I NIE ZEPSUĆ nic w aucie czy od razu odstawiać do naprawy?
Najbardziej szumi gdy przyłożyłem ucho w tym miejscu gdzie zaznaczone jest na czerwono(dołączony obrazek).

Dodano po 1 [godziny] 57 [minuty]:
A nawet gdyby to były te panewki i te luzy na zaworach co stukają, to CZY MOŻNA Z TYM JEŹDZIĆ I NIE ZEPSUĆ nic w aucie czy od razu odstawiać do naprawy?