Witam . Mam problem ze swoim autem ,jest to Peugeot 406 Coupe 3.0V (silnik ES9J4S 207KM) . Od kilku dni auto dosyć mocno szarpało , pojechałem na diagnostykę (PP2000) błędy :Wypadające zapłony na 4,5,6 cylindrze ...
Mechanik stwierdził że może cewki albo świece , ale sam był zdziwiony że trzy naraz , na początek wymieniłem świece niestety nie pomogło , potem zamieniłem cewki również bez skutku , zamieniłem również wtryski i "regulatory zmiennych faz rozrządu" - nic to nie dało ! .
Sam już niewiem o co chodzi i miechanik niestety też
.
Problem występuje z reguły już po lekkim nagrzaniu auta ,przewody i kostki sprawdziłem ,ręce mi już opadły , dodam jeszcze że spalanie wzrosło z 13 do 19-litrów !!! , chyba że komputer w aucie mnie oszukuje .
Auto posiada automatyczną skrzynie biegów ale to chyba bez znaczenia ...
Po wciśnięciu klawisza "F6" na tych błędach niewiele się dowiedzieliśmy ...
Mechanik stwierdził że może cewki albo świece , ale sam był zdziwiony że trzy naraz , na początek wymieniłem świece niestety nie pomogło , potem zamieniłem cewki również bez skutku , zamieniłem również wtryski i "regulatory zmiennych faz rozrządu" - nic to nie dało ! .
Sam już niewiem o co chodzi i miechanik niestety też

Problem występuje z reguły już po lekkim nagrzaniu auta ,przewody i kostki sprawdziłem ,ręce mi już opadły , dodam jeszcze że spalanie wzrosło z 13 do 19-litrów !!! , chyba że komputer w aucie mnie oszukuje .
Auto posiada automatyczną skrzynie biegów ale to chyba bez znaczenia ...
Po wciśnięciu klawisza "F6" na tych błędach niewiele się dowiedzieliśmy ...