Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

ewd 10 eltcrac - elektrozaczep stale pod napięciem (otwiera drzwi)

michalkosc 24 Sie 2013 16:11 2463 9
  • #1 24 Sie 2013 16:11
    michalkosc
    Poziom 9  

    Mój kłopot polega na tym ,że cały czas elektrozaczep próbuje otworzyć drzwi .Zauważyłem ,że zmienił się nieco dżwięk dzwonka poza tym wszystko o.k.
    Zasilacz to ewd 10 rok produkcji 2010.

    0 9
  • #2 24 Sie 2013 18:11
    suworow
    Admin Zabezpieczenia Stacjonarne

    Wypnij wszystkie kable z zasisku KE wyzwalającego wyjście zasilacza na elektrozaczep, Jeżeli przestanie, ustal po podłączeniu którego unifonu/ przycisku otwarcia następuje wyzwolenie, jeżeli będzie nadal otwierało podłącz elektozaczep na krótko pod zaciski EZ.
    to na razie tyle.
    Pozdrawiam

    0
  • #3 24 Sie 2013 22:42
    michalkosc
    Poziom 9  

    Dzięki za zainteresowanie moim problemem.Dodam ,że w tej dziedzinie jestem zieloniutki jak trawka na wiosnę,ale szybko się uczę ;).Wiem o czym piszesz ale nie kumam co znaczy "na krótko " może dokładniej wyjaśnij.
    pozdrawiam

    0
  • #4 24 Sie 2013 23:24
    suworow
    Admin Zabezpieczenia Stacjonarne

    A wypioles
    przewody z ke

    0
  • #5 24 Sie 2013 23:39
    michalkosc
    Poziom 9  

    tak.Dalej zaczep chce otworzyć drzwi

    0
  • #6 25 Sie 2013 00:43
    karl102
    Poziom 27  

    To szukaj uszkodzenia w zasilaczu.
    Prawdopodobnie uszkodzony triak.

    0
  • #7 25 Sie 2013 16:26
    michalkosc
    Poziom 9  

    Ale który?

    0
  • #8 26 Sie 2013 12:23
    nikusert
    Poziom 37  

    Witam
    W zasilaczu jest tylko jeden triak do zamka .

    0
  • #9 26 Sie 2013 23:47
    333mario
    Poziom 17  

    Spróbuj odłączyć też MU na centralce. Jeżeli masz zwarcie na linii mikrofonu lub padł CI mikrofon zaczep też może się otwierać.

    0
  • #10 29 Kwi 2014 09:01
    michalkosc
    Poziom 9  

    Problem rozwiązany,Pomimo kilku prób naprawy zasilacza w końcu kupiłem nowy na aukcji i śmiga.
    dziękuję za pomoc

    0