Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Przedłużacz myszy USB - sterowanie 2x DVR

Sady 25 Aug 2013 12:31 1968 6
    Sady
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Poszukuję sprawdzonego i działającego przedłużacza myszy USB (bezprzewodową), do sterowania 2 rejestratorami BCS.

Walczyłem sporo z MUSB 4/1 - lecz urządzenie często zawiesza się (przy myszy kablowej USB i próbie przełączanie obsługiwanego urządzenia) po paru miesiącach otrzymałem nowy zestaw z do programowaną obsługą myszy Logitech M315.
    Lecz też pracuje dobrze tylko z 1 urządzeniem...

Odległość kablowa DVR <-> myszka USB ok 35m
    luk9753
    Level 24  
    Robiłem kiedyś takie coś na urządzeniu które oferuje u siebie Dipol i działało to bez większego problemu, przedłużenie po utp do 50 metrów.
    Sady
    Quote:
    Robiłem kiedyś takie coś ...

Czyli co dokładnie?

Proszę o wskazanie konkretnego sprawdzonego rozwiązania.
    waldek_gdy
    Level 12  
    Instalowałem ostatnio UNITEK Y-2505 na ok 30 m UTP. Do przedłużacza poprzez pasywny hub usb podłączałem jednocześnie mysz, klawiaturę i pendrive i wszystko działało bezproblemowo.
    Sady
    Cały czas rozchodzi się o 2 rejestratory i 1 mysz USB radiową do tego.
    waldek_gdy
    Level 12  
    Można spróbować jeszcze z dwoma zestawami przedłużaczy USB podłączonymi do rejestratorów + KVM 2 portowy do którego podpięta byłaby myszka...
    Sady
    Do chwili obecnej nie rozwiązany problem w 100% jeśli chodzi o myszkę bezprzewodową.
    Co jakiś czas potrafi się zawiesić. Na myszce przewodowej działa dużo lepiej.

Ze względu na odległości przedłużacze USB odpadły.

Najtaniej (choć nie najlepsze rozwiązanie) to 2 oddzielne myszki z 2 zestawami konwerterów: USB - LAN - USB i myszki przewodowe.