Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

immo mercedes w202 - brak pradu na pompie paliwa

bolo997997 26 Aug 2013 00:21 6396 7
  • #1
    bolo997997
    Level 2  
    witam wszystkich moze jest ktos tutaj w stanie mi doradzic bo juz mechanicy ktorych znam nie daja rady :P
    napisze od poczatku :P
    kupilem nowe auto i mercedes poszedl do kata... stal przez zime(maksymalnie bylo minus 5 stopni) czasami go przepalalem pozniej stal bez pradu jakies 3 miesiace.... naladowalem akumulator i dalej go przepalalem... do czasu gdy.... go odpalilem pochodzil z 30 sec i zaczela sie zapalac kontrolka grzania swiec i zagasl... zapalilem ponownie ... pochodzil troche zaczelo szarpac zapalila sie kontrolka grzania swiec i zgasl.... i juz pozniej nie zapalil.... a krecil normalnie caly czas jak i teraz... z kreceniam nie bylo i nie ma problemu.... pomyslalem ze swiece to wymienilem... ale po tej awari kontrolki ktore sa w lusterku (czerwona i zielone) zaczely pulsowac na perzemian i tak jest do tej pory ... dowiedzialem sie ze to przez immo... i dlatego dalem do znajomego co zalozyl emulator. zanim zalozyl emulator probowalem zrobic samostart i jak auto juz prawie zaskoczylo w tym momencie zapalila sie kontrolka od grzania swiec. a jak normalnie krece to sie nie zapala a jak mu dam spreya do kolektora to silnik juz prawie chce odpalic i wtedy ta kontrolka swiec sie pojawia.... odkrecilem wtryski aby zobaczyc czy podaje ale sucho jest.... sprawdzilem bezpieczniki i przekazniki... wszysko ok...
    jeden koles probowal sie podlaczyc przez komputer ale system go nie wpuscil.. widzial tylko poduszki powietrzne i cos tam jeszcze. tylko ze ten koles nie mial specjanego kompa do tego meska tylko jakis czytnik do bledow.....
    mam nadzieje ze zrozumiale napisalem tego maila :P pozdrawiam



    Dodano po 2 [minuty]:

    dodam ze to jest c250 diesel z 97' i angielska wersja
  • #2
    szajbus181
    Level 15  
    Co dokładnie zrobił ten twój kolega z immo?
  • #3
    bolo997997
    Level 2  
    rozkrecil ecu i zainstalowal emulator to niby ma obejsc system
    po tym odlaczylem oryginalny immo aby nie kolidowal z emulatorem
  • #4
    bolo997997
    Level 2  
    oooo a dzisiaj juz nie kreci :( wszystkie kontrolki ok na zegarze ale nie ma rozruchu...
    podejrzewam modul sterujacy sie wykonczyl do konca.... jak ktos mi tu podpowiadal o zimnych lutach ....
  • #6
    piotrekwoj1
    Level 39  
    Zadzwoń i się zapytaj.
  • #7
    Javoreczek
    Level 22  
    @tommyx
    synchronizacje kluczyka robiłeś?
  • #8
    tommyx
    Level 12  
    robiłem.
    mam dwa kluczyki, zaden nie zadziałał. Posiadam jeszcze taką karte plastikową na dwie baterie z miejscem na kluczyk, pewnie do kodowania nowego.