Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Amica AWSE 10DA - Błąd E06 nie do przejścia

dscmati 26 Sie 2013 16:28 5421 2
  • #1 26 Sie 2013 16:28
    dscmati
    Poziom 9  

    Witam.

    Jakiś czas temu w mojej pralce pojawił się błąd E06.
    Wyczytałem na forum ,że to uszkodzony silniczek pompy spustowej ,więc go wymieniłem... Pralka przeszła może 2 prania i błąd pojawił się znów.
    Przeczyściłem rury, bo jak się okazało miałem zawalone i myśląc ,że drugi silniczek się spalił kupiłem kolejny... Niestety po założeniu "nówki" błąd nadal się pojawia.

    Przeczyściłem wąż odpływowy, filtr przy silniczku także jest czysty...

    Może padła jakaś czujka czy coś takiego...
    Nie mam pojęcia co to może być, macie jakieś pomysły?

    0 2
  • Pomocny post
    #2 26 Sie 2013 17:23
    skryn
    Admin grupy AGD

    dscmati napisał:
    Jakiś czas temu w mojej pralce pojawił się błąd E06.
    (...)
    Nie mam pojęcia co to może być, macie jakieś pomysły?

    Taki wihajster musisz jeszcze porządnie wyszorować:

    Amica AWSE 10DA - Błąd E06 nie do przejścia

    0
  • #3 26 Sie 2013 20:06
    dscmati
    Poziom 9  

    A co to ogólnie jest za element?
    I gdzie mogę go znaleźć?

    ed.

    Już znalazłem tę fajkę ;)

    Teraz pytanie jak odczepić ten wężyk, bo widze ,że ciągnie się w górę pralki?

    Zauważyłem ,że w po naciśnięciu "fajki" załącza się jakiś jakby kontaktron czy coś. Jak najlepiej przeczyścić tę fajkę? (Syfu jest na prawdę sporo)

    Dodano po 1 [godziny] 55 [minuty]:

    Już wszystko przeczyszczone, praleczka śmiga ;)

    Dla tych którzy będą borykać się z takim problemem napiszę ,że owa "fajka" znajduje się na przodzie pralki w jej dolnej części (zaraz pod bębnem).
    Aby zdemontować element należy odpiąć klamrę zaciskową. Następnie należy zdjąć górną pokrywę pralki i po prawej stronie (stojąc naprzeciw pralki) znajduje się czujnik do którego podpięty jest cienki gumowy wężyk. Wężyk należy zdjąć z czujnika i wyciągnąć całość.
    Ja przemyłem wodą i wszystko śmiga ;)

    Dzięki za pomoc.

    Temat do zamknięcia

    3