Witam!
Od dluzszego czasu mam pewien problem. Mianowicie... Chcialbym aby moje auto zaczelo porzadnie grac. Jest to Opel Zafira wyprodukowany w 2000roku z 2litrowym dieselem pod maska. Mialem kilka pomyslow dotyczacych co do niego wsadzic ale najbardziej spodobala mi sie konfuguracja z DemoCar's firmy Alpine (Chodzi tutaj o oba Sirocco).
A wiec do rzeczy. O car audio wiem nie najwiecej. Jest to moja pierwsza instalacja. Mam zamiar dokladac co jakis czas po kawalku az zbuduje cos co bedzie mi odpowiadac. Kolejna rzecz to to, ze jako ''Fanatyk Marki'' chcialbym aby mozliwie jak najwiecej komponentow bylo firmy Alpine bo liczy sie dla mnie tez wyglad. Myslalem o wykorzystaniu Glownie miejsc seryjnyc + Skrzynia z tylu.
Cena wlasciwie nie gra roli. jestem w stanie wykorzystac powiedzmy 1000-2000zl co miesiac. I powoli skladac cos zadowalajacego. Jako, ze mieszkam i pracuje na stale w Norwegii jest to kwota ktorej praktycznie nie odczuje.
Do czego bedzie zestaw wykozystywany?
Powiem tak. Lubie mocne niskie zejscia. Slucham glownie muzyki z duza iloscia bassu. Glownie jest to Rap i jakies mocniejsze Techno nutki.
Dla przykladu moge podac powiedzmy 2.
Contiez Feat. Treyy G - Trumpsta (Djuro Remix)
Kanye West - Mercy feat. Big Sean, Pusha T & 2 Chainz
Oczywiscie zdarza sie rowniez, ze slucham najnowszych trendow radiowych
Poznizej zamieszczam sprzet ktory mnie zainteresowal. Prosze o wasze opinie.
Przyda sie jakis Kondensator? Moze dodatkowy aku gdzies? Ktorys z komponentow nie pasuje?
Radio:
Alpine CDE-178BT // Niedawno kupilem i to ma zostac
Procesor:
Alpine PXA-H100
Wzmacniacz do drzwi:
Alpine PDX-F4 4x100W RMS // Wystarczy zeby zasilic drzwi czy kupic F6?
Glosniki Drzwi Przod:
Alpine SPR-60C 16.5cm / 220w RMS // Zamiast serii
Glosniki Drzwi Tyl:
Alpine SPR-50C 13cm / 200w RMS // Zamiast Serii
Wzmacniacz Sub:
Alpine PDX-M12 1x1200w RMS
Sub:
Alpine SWR-10D4 - 10'' (25 cm) / 1000w RMS
Regulacja Subwoofera:
RUX-KNOB
Od dluzszego czasu mam pewien problem. Mianowicie... Chcialbym aby moje auto zaczelo porzadnie grac. Jest to Opel Zafira wyprodukowany w 2000roku z 2litrowym dieselem pod maska. Mialem kilka pomyslow dotyczacych co do niego wsadzic ale najbardziej spodobala mi sie konfuguracja z DemoCar's firmy Alpine (Chodzi tutaj o oba Sirocco).
A wiec do rzeczy. O car audio wiem nie najwiecej. Jest to moja pierwsza instalacja. Mam zamiar dokladac co jakis czas po kawalku az zbuduje cos co bedzie mi odpowiadac. Kolejna rzecz to to, ze jako ''Fanatyk Marki'' chcialbym aby mozliwie jak najwiecej komponentow bylo firmy Alpine bo liczy sie dla mnie tez wyglad. Myslalem o wykorzystaniu Glownie miejsc seryjnyc + Skrzynia z tylu.
Cena wlasciwie nie gra roli. jestem w stanie wykorzystac powiedzmy 1000-2000zl co miesiac. I powoli skladac cos zadowalajacego. Jako, ze mieszkam i pracuje na stale w Norwegii jest to kwota ktorej praktycznie nie odczuje.
Do czego bedzie zestaw wykozystywany?
Powiem tak. Lubie mocne niskie zejscia. Slucham glownie muzyki z duza iloscia bassu. Glownie jest to Rap i jakies mocniejsze Techno nutki.
Dla przykladu moge podac powiedzmy 2.
Contiez Feat. Treyy G - Trumpsta (Djuro Remix)
Kanye West - Mercy feat. Big Sean, Pusha T & 2 Chainz
Oczywiscie zdarza sie rowniez, ze slucham najnowszych trendow radiowych

Poznizej zamieszczam sprzet ktory mnie zainteresowal. Prosze o wasze opinie.
Przyda sie jakis Kondensator? Moze dodatkowy aku gdzies? Ktorys z komponentow nie pasuje?
Radio:
Alpine CDE-178BT // Niedawno kupilem i to ma zostac

Procesor:
Alpine PXA-H100
Wzmacniacz do drzwi:
Alpine PDX-F4 4x100W RMS // Wystarczy zeby zasilic drzwi czy kupic F6?
Glosniki Drzwi Przod:
Alpine SPR-60C 16.5cm / 220w RMS // Zamiast serii
Glosniki Drzwi Tyl:
Alpine SPR-50C 13cm / 200w RMS // Zamiast Serii
Wzmacniacz Sub:
Alpine PDX-M12 1x1200w RMS
Sub:
Alpine SWR-10D4 - 10'' (25 cm) / 1000w RMS
Regulacja Subwoofera:
RUX-KNOB