Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] NTG1 UPDATE Mercedes Benz W220 320i polskie menu

szczapek1996 29 Aug 2013 16:26 11757 17
    szczapek1996
    Level 2  
    Witam posiadam Mercedes Benz W220 320i 2005 rok a w nim NTG1 i chcialem zrobic aktulizacje z polskim menu mam wszystkie pliki itp na CD ale mam problem bo jak naciskam 1+3+8 nie dziala szukalem w internecie znalazlem inne kombinacje ale żadna nie dzila Jedyna ktora dziala to MUTE+ 1+ 3.

Radio
    NTG1 UPDATE Mercedes Benz W220 320i polskie menu

wejście na płytę:

I te menu kiedy nacisne MUTE+1+3:

Version
    Muzzy_k
    Level 11  
    Kolego - mam podobny problem.

Posiadam NTG-1 i działa tylko kombinacja : MUTE + 1 + 3.

Czy poradziłeś sobie z UPDATEm.

Pozdrawiam,
    Mariusz
    jaro742338
    Level 10  
    Witam kolegów, i jak rozkminił już to ktoś czy temat umarł ?
    Pozdrawiam
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Level 38  
    A od kiedy jest pl menu na płycie do w220 lift ?

Mapa pl + pl lektor to tak.
    jaro742338
    Level 10  
    Kolega który rozpoczął ten post to chyba chce wrzucić to spolszczenie z w211, bo po szukaniu w internecie ja, też nic takiego nie znalazłem do wersji po liftingu i jeszcze najprawdopodobniej z finalnym softem bo menu serwisowe już zablokowane. Niby krąży jakiś soft który, to odblokowuje ale nikt o tym nie pisze że, do w220 da się to załadować.
    Pozdrawiam
    bubson922
    Level 1  
    Witam Panowie, mam identyczna sytuacje, sciagnalem soft polski do w220 i próbuje zrobic update. Próbowalem juz roznych kombinacji klawiszowych i dziala mi tylko te co u Kolegi szczapek1996. Czy ktos cos wie na ten tamat jak zrobic update w tym commadzie ?
    Muzzy_k
    Level 11  
    Chyba nikt nie poradził sobie też z włączeniem DVD podczas jazdy.
    Ktoś wie jak to zrobić z SD? Czy chodzi o kodowanie kraju?
    wiford
    Level 9  
    Witam panowie widze że temat wam znany wiec pochwale sie że też takiego comanda mam jak autor postu i chciałbym zrobić aktualzacje softu do PL wersji i mam kłopot z updatem poradzi ktoś na to? i 2 sprawa jakie pliki ściągnąć ? bo aktualnie mam do comand ntg1
    matik185
    Level 15  
    1.Prosze włączyc navigacje klawiszem ON przytrzymując jednocześnie klawisze # i * (kratkę i gwiazdkę)
    2.Nawigacja poprosi o CD z softem
    3.Nawigacja wyświetli date wgranego oprogramowania i ponizej datę nowego oprogramowania.
    Po pojawieniu się daty przy pozycji New lub Neu proszę wybrac opcję Sart Bedienteil lub Start head unit jeśli napis takowy będzie podświetlony proszę wcisnąc galkę po prawej stronie.
    1.Kiedy rozpocznie się instalacja zobaczysz na ekranie nastepujacy komunikat
    CD-ROM Software-Dowload

ALBO:

Na włączonym radiu wcisnać 1,3,8 poprosi o płyte wrzucić CD i dac start lub update.
    Przedni czytnik

Robicie to na wlasna odpowiedzialnosc!!
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Level 38  
    matik185 wrote:
    1.Prosze włączyc navigacje klawiszem ON przytrzymując jednocześnie klawisze # i * (kratkę i gwiazdkę)
    2.Nawigacja poprosi o CD z softem
    3.Nawigacja wyświetli date wgranego oprogramowania i ponizej datę nowego oprogramowania.
    Po pojawieniu się daty przy pozycji New lub Neu proszę wybrac opcję Sart Bedienteil lub Start head unit jeśli napis takowy będzie podświetlony proszę wcisnąc galkę po prawej stronie.
    1.Kiedy rozpocznie się instalacja zobaczysz na ekranie nastepujacy komunikat
    CD-ROM Software-Dowload

ALBO:

Na włączonym radiu wcisnać 1,3,8 poprosi o płyte wrzucić CD i dac start lub update.
    Przedni czytnik

Robicie to na wlasna odpowiedzialnosc!!

NIE PISZ BZDUR BO LUDZIE UBIJĄ SOBIE RADIA TYM SOFTEM !

To jest soft do comanda 2.5 ( NIE NTG1 I NIE NTG 2.5 )
    lukasn1
    Level 11  
    Witam. Ktoś już próbował spolszczyć ta nawigacje bo mam ten sam problem co koledzy.
    Ultimion
    Level 10  
    A czy ktoś próbował zrobić downgrade?

Pytam gdyż miałem w radiu oprogramowanie v09.390
    zmieniłem sobie na v21.090 a mam jeszcze jakąś wersje v21.091, ale jej jeszcze nie wgrywałem.

zauważyłem jedną dziwną rzecz po zmianie firmware, otóż:
    - przed zmianą oprogramowania gdy w kierownicy, lub pokrętłem "volume" ustawiałem głośność, to na ekranie NTG1 pokazywał się pasew z aktualną wartością ustawienia głośności. A teraz mi nie pokazuje, tak więc nie wiem na jakiej głośności obecnie sobie ustawiłem.

Myślałem, ze może gdzieś to się ustawia, ale nie znalazlem :-( może ktoś wie jak to włączyć ?

Możliwe też , ze nowe oprogramowanie już nie pokazuje tego, może ktoś potwierdzić ?

Mam tez takie pytanie z innej beczki ale dotyczące radia NTG1

Mam w aucie iPod interface KIT (B6 782 4251)
    Gdy podepnę iPoda i w adiu wybiorę:
    Audio -> AUX

to na zegarze (prędkościomierzu) pokazuje mi się "iPod>" i poniżej mogę sobie zmieniać utworki, playlisty i etc. Natomiast w ogóle nie pokazuje żadnych informacji na ekranie NTG1 i jest mały problem bo pasażer nie może zmienić utworku lub playlisty.

Dodam, ze iPod nie jest widoczny jako CDC, czyli KIT który mam nie wymaga odłączenia zmieniarki plyt.
    Ultimion
    Level 10  
    Odswieże temat , informując, ze downgrade można zrobić bez problemu, wystarczy odpowiednia plyta z oprogramowaniem
    Norbert1910
    Level 1  
    Witam .

Czy działa ta Aktualizacja w 211 do W 220 NTG1 ??
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Level 38  
    Norbert1910 wrote:
    Witam .

Czy działa ta Aktualizacja w 211 do W 220 NTG1 ??

Nie.