Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

fritz!box 3270 - different fritz 3270 vs 3270v3 and english firmware multi annex

miljan017 31 Aug 2013 21:32 11913 25
    miljan017
    Level 9  
    what is different fritz 3270 vs 3270v3, i have fritz 3270 where to find english firmware with multi annex
    miljan017
    Level 9  
    any help :(
    kameleon11116
    Level 26  
    miljan017 wrote:
    any help :(

ftp://ftp.avm.de/fritz.box/fritzbox.wlan_3270_v3/firmware/deutsch_a-ch/
    miljan017
    Level 9  
    my fritz isnt v3, it is just fritz 3270 not v3 version
    miljan017
    Level 9  
    my fritz is v2 , i need english firware for v2 and annex a, thanks

annex is first problem, english is second
    prosiak22
    Level 22  
    I have v3 and not work multi , why?
    I downloading from
    ftp://ftp.avm.de/fritz.box/fritzbox.wlan_3270_v3/firmware/deutsch_a-ch/

I have now "FRITZ!Box WLAN 3270 v3 FRITZ!OS 05.50" DE
    from ftp://ftp.avm.de/fritz.box/fritzbox.wlan_3270_v3/firmware/deutsch/
    miljan017
    Level 9  
    how to fix my problem? any solutions?
    freetz_master
    Level 31  
    You can try recovery:

ftp://ftp.avm.de/fritz.box/fritzbox.wlan_3270_v3/x_misc/english/FRITZ.Box_WLAN_3270_v3.en-de-es-it-fr.05.51.recover-image.exe

IMHO the simplest way.
    miljan017
    Level 9  
    this recovery is for v3 firmware, i have v2 router, can i upload v3 firmware in v2 router?

what is imho?
  • Helpful post
    ksawery46
    Level 13  
    FRITZ!Box 3270 v2
    firmware:
    54-04-91
    de-en-it-es-fr
    OEM=avme
    annex A & B

Please upload only kernel.image using FTP ( Total Commander ... ) and reset mtd3 and mtd4 and set OEM avme

for example:
    quote MEDIA FLSH
    put filesystem.image mtd3
    put filesystem.image mtd4
    put kernel.image mtd1
    quote SETENV firmware_version avme

Turn off the power to the FRITZ! Box and switch on again
    miljan017
    Level 9  
    i have problem, ruter dont wont upload firmware , i have info from router that firmware is bad and cant install
    @mail
    Level 10  
    witam,poszukuję oprogramowania do fritz-a 3270v2 16MB,które posiada annex A lub annex A,B oraz język angielski,w/w softy nie chcą się nadpisać na soft 05.54-67.05.54 DE poprzez runkerneltool,prawdopobnie jest jakiś problem z blokiem mtd1,jestem laikiem w tym temacie ale wydaje mi się,że najpierw niezbędne jest zainstalowanie jakiegoś niższego recovery.exe,proszę o pomoc kogoś w temacie
    krakarak
    Level 41  
    Zalogować się przez adam2, zmienna firmware_version na avme, wylogować, uruchomienie recovery multi lub przez ftp zapchać kernel multi.

I czytać samodzielnie lub z mamą:
    post #12 kolegi ksawery46, opisał to bardzo jasno i klarownie.
    @mail
    Level 10  
    dzięki za wyjaśnienie,ale nie wiem skąd wziąć recovery multi dla v2
    @mail
    Level 10  
    witam ponownie,u mnie FTP server nie przyjmuje hasła adam2 dla usera adam2,pokazuje login failed
    ksawery46
    Level 13  
    Proszę wybaczyć poradę, ale proponuje skorzystać z usług jakiegoś "kumatego" elektronika z okolicy, albowiem wypisywanie na tym forum wszystkich możliwości jakie mogą wystąpić w przypadku Pana urządzenia, nie wchodzi w grę.
    Nie mam po prostu na wystarczającej ilości czasu.
    Może któryś inny kolega Panu pomoże - ja zrobiłem wszystko co konieczne .

pozdrawiam
    Ksawery
    @mail
    Level 10  
    dzięki za pomoc,poszukam dalej innych możliwości,gdyby były jakieś sugestje czekam na pomoc,nie mogę zalogować się przez ftp,ostatni komunikat:
    220 FRITZ!BoxWLAN3270 FTP server ready
    dla adam2 login failed
    krakarak
    Level 41  
    Źle się kolego logujesz, nie we właściwej chwili.
    Polecam:
    ksawery46 wrote:
    Proszę wybaczyć poradę, ale proponuje skorzystać z usług jakiegoś "kumatego" elektronika z okolicy, albowiem wypisywanie na tym forum wszystkich możliwości jakie mogą wystąpić w przypadku Pana urządzenia, nie wchodzi w grę...
    @mail
    Level 10  
    dziękuję bardzo,problem rozwiązany
    @mail
    Level 10  
    witam;
    wrzuciłem to 3270v2-5j-annexab-540553-kernel.zip do skrzynki i mam nagłówek 7270 oraz brak wyboru annexu, języki ok,skrzynka pracuje,dsl jeszcze nie sprawdzony;
    czy tak ma być?
    freetz_master
    Level 31  
    @mail wrote:

3270v2-5j-annexab-540553-kernel.zip

A co to za cudo? Czym zrobione i z czego?
    pawelzapert
    Level 1  
    Witam. Również stałem się posiadaczem Fritz!box Wlan 3270 v2 w wersji niemieckiej i nie wiedziałem co z tym zrobić, ale już ogarnąlem temat, więc piszę dla potomnych.

Najważniejsze przy zabawach z fritzami jest ruKernelTool. Można pobrać z internetu, lub z postu #8 i po uruchomieniu zaktualizować. Do działania jego potrzeba uruchomić usługę telnet. Instrukcja obsługi ruKernelTool na przykładzie:
    rukerneltool.rainerullrich.de/ruKernelTool-HowTo-7170-from-AnnexBgerman-to-58.04.82AnnexAenglish_EN.html
    W tym programie mamy baze oprogramowania dla fritzow i stamtad należy coś wybrać, ponieważ to najlepsze softy. Ja probowalem wielu,ale ostatecznie zainstalowalem oryginalny niemiecki, poniewaz jest stabilny. Inne rozłaczaly polaczenie czesto.
    Polecam samemu poprobowac, a w razie jakiegos problemu zawsze mozna wgrac recovery z postu #18 i probowac dalej. Pozdrawiam wszystkich