Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

TV samsung ue40es5500 - Brak połączenia z internetem wifi

reyty 31 Sie 2013 23:33 12597 12
  • #1 31 Sie 2013 23:33
    reyty
    Poziom 15  

    Nie mogę się połączyć z żadną siecią wifi, przez kabel jest wszystko ok. Przy próbie połączenia wyskakuje mi takie coś:
    TV samsung ue40es5500 - Brak połączenia z internetem wifi
    Telewizor przywracałem do ustawień fabrycznych. Do łączenia z internetem używam adaptera WIS12ABGNX. Podłączając go do komputera łączyłem się przez niego bez problemów z każdą siecią.

    5 12
  • #2 01 Wrz 2013 00:15
    anmedia
    Poziom 39  

    reyty napisał:
    Do łączenia z internetem używam adaptera WIS12ABGNX.

    To chyba nie jest dedykowany dla tego modelu TV?!
    reyty napisał:
    Przy próbie połączenia wyskakuje mi takie coś:

    Masz DHCP czy reczne konfigurowany router. Z tego co mi sie wydaje brama i serwer najczesciej sa na IP konczacym sie na x.x.1.1
    Oprocz tego dochodzi poprawnosc wpisania hasla, o tym chyba nie trzeba przypominac.

    0
  • #3 01 Wrz 2013 09:55
    reyty
    Poziom 15  

    Pracownik infolinii powiedział że jak najbardziej adapter jest odpowiedni.
    DHCP mam włączony:
    TV samsung ue40es5500 - Brak połączenia z internetem wifi
    Na początku po zakupie internet był wszytko działało, było ok. Dopiero od jakiegoś czasu TV nie może się połączyć. Nagle w SMARTHUB poznikały wszystkie ikony aplikacji które zainstalowałem i przestał się łączyć z siecią.

    0
  • #4 01 Wrz 2013 10:01
    anmedia
    Poziom 39  

    No i zobacz jakie masz IP w routerze! Tak jak pisalem wpisz w TV brame i DNS jako 192.168.1.1
    Oczywiscie nie zapomnij wpisac haslo.

    Poszukaj na forum opisywalem dokladnie jak skonfigurowac sieci DLNA. Rozwiazanie DHCP nie jest dobrym wyjsciem. Dobrze byloby gdybys w routerze wszystkie adresy IP do wszystkich urzadzen wpisal na "sztywno".

    1
  • #6 01 Wrz 2013 10:29
    anmedia
    Poziom 39  

    reyty napisał:
    To IP jak na sztywno wpisać?

    Tak, na zdjeciu masz nawet przycisk Ustaw IP w TV.
    I tak w TV ustawiasz Adres IP 192.168.1.130, Maska 255.255.255.0, Brama 192.168.1.1 i serwer DNS 192.168.1.1

    reyty napisał:
    Chodzi o to żebym w każdym urządzeniu potem sam wpisywał IP a nie pobierało automatycznie?

    Tak, tylko to sie wiaze z konfiguracja routera i kazdego z pojedynczych urzadzen. Pamietaj aby nie zduplikowac adresow IP, wtedy jedno lub wszystkie urzadzenia o tym samym adresie nie beda dzialac.

    1
  • #7 01 Wrz 2013 10:37
    reyty
    Poziom 15  

    Wpisałem i bez zmian, dalej nie łączy
    W routerze gdzie ustawić żebym sam IP nie przyznawał?

    0
  • #8 01 Wrz 2013 10:41
    anmedia
    Poziom 39  

    reyty napisał:
    O to ci chodzi?

    Tak, to jeden z tematow, bylo wiecej i bardziej szczegolowe.

    reyty napisał:
    Wpisalem i bez zmian, dalej nie łączy

    Czy masz w sieci wlaczone wiecej urzadzen? Jesli tak, wylacz wszystkie i pozostaw wylacznie TV. Mozesz sprobowac podlaczyc modem pod inne gniado USB.

    Dodano po 41 [sekundy]:

    Zrob skan obrazu z zakladki Wireless!

    0
  • #9 01 Wrz 2013 10:53
    reyty
    Poziom 15  

    Odłączyłem wszystkie urządzenia i się połączyło, ale tylko jak ip pobrało automatycznie tak jak miałem od początku a nie jak wpisałem jak mówiłeś. Tyle że znowu nie mogę na innych urządzeniach się połączyć z internetem.
    TV samsung ue40es5500 - Brak połączenia z internetem wifi

    1
  • #10 01 Wrz 2013 11:04
    anmedia
    Poziom 39  

    reyty napisał:
    Odłączyłem wszystkie urządzenia i się połączyło

    To znaczy ze ktores z urzadzen ma dokladnie ten sam IP co TV .

    reyty napisał:
    ale tylko jak ip pobrało automatycznie tak jak miałem od początku a nie jak wpisałem jak mówiłeś

    Tak moze byc. Niestety pozostaje CI konfiguracja reczna calosci, zarowno kazdego z odbiornikow, wlaczajac w to telefony itp i przedewszystkim ustawic to wszystko w routerze. Czego wczesniej nie zrobiles.

    Dodatkowo zmien zakres adresow i wpisz (pierwszy skan) tam gdzie jest Start IP Address 192,168.1.100 zamien na 192.168.1.2 i zrestartuj router.

    1
  • #11 01 Wrz 2013 11:09
    reyty
    Poziom 15  

    A w routerze jak to ustawić żeby do każdego rządzenia przypisać IP

    0
  • Pomocny post
    #12 01 Wrz 2013 11:14
    anmedia
    Poziom 39  

    reyty napisał:

    A w routerze jak to ustawić żeby do każdego rządzenia przypisać IP

    Twoj pierwszy skan, tam masz Static IP Lease List, klikasz pod tabelka Add i dodajesz kazde z urzadzen. Pozniej te same dane wpisujesz do przypisanego urzadzenia urzadzenia.
    Dla przykladu skoro ustawiles w TV IP na 130, to ten sam IP podajesz w tabeli.


    Tutaj masz bardziej szczegolowo opisane.

    2
  • #13 01 Wrz 2013 13:11
    reyty
    Poziom 15  

    Ustawiłem jak mówiłeś i wszystko działa

    1
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo