Źródło
http://www.techradar.com/news/phone-and-commu...-nokia-devices-and-services-divisions-1177503
Fajne! Ranking DIY
sundayman napisał:Podobno mniej więcej tak:Ciekawe, jak na Nokii będzie wyglądał Blue Screen Of Death...
miomol napisał:"Jak zniszczyć potęgę - historia prawdziwa".
miomol napisał:Mam telefon z ostatnim Symbianem jaki wyszedł. To jest naprawdę coś. Wytrzymały, szybki, długo trzyma na baterii. Bije na głowę Xperię Solę mimo że ma 3 lata (!).
Cytat:Tyle w kwestii 'hejtowania' Microsoftu przez kolegę Sundayman czy ma to cokolwiek wspólnego z tematem, czy tylko przewija się słowo Microsoft.
sundayman napisał:Obawiam się, że nokia a z nią WP sprzedaje się w 95% przez logo NOKIA i koniec. WP jakoś nie odnosił sukcesów żadnych w telefonach HTC czy Samsunga. Ludzie ciągle żyją stereotypami i nie ma dnia żebym nie słyszał "nokia to nokia".Biorąc pod uwagę (co słusznie cefaloid wspomniał) obecny stan Nokii, to może nawet im to wyjść na dobre, oczywiście o ile wezmą przykład z Apple, i zaczną produkować coś, co będzie na tyle atrakcyjne, żeby przyciągnąć fanboyów
elemen_th napisał:Newsy są dość lakoniczne i chyba nie do końca z prawdą bo nikt nie pisze ale jak dobrze rozumiem to MS nie będzie mógł produkować telefonów pod logo NOKIA i tym samym ludzie przestaną kupować WP8 bo już nie będzie fajnych nokii.
cefaloid napisał:
Dziś to Android sika na Nokię - jedynie Microsoft był zainteresowany w ratowaniu tego trupa, nikt inny nie miał na to ochoty.
Wykolejony napisał:cefaloid napisał:
Dziś to Android sika na Nokię - jedynie Microsoft był zainteresowany w ratowaniu tego trupa, nikt inny nie miał na to ochoty.
Racja ale to nie tyle Microsoft ratował Nokię ale próbował ratować siebie. Zaspał, tak samo jak Nokia po pojawieniu się ajfona i androida, ze swoim windows mobile. Gdy w mobilnych urządzeniach dotykowych zachodziła rewolucja oni wypuścili wm6.5.x, zwiększając tylko trochę przyciski i czcionki. Zanim pojawiło się WP większość posiadaczy PPC zdążyło przesiąść się na androida, a Microsoft stracił tak ogromną przewagę. HTC już rozchulało się w androidach, wię dla smutnego MS najlepszą opcją było połączenie sił z drugim śpiochem, Nokią.
cefaloid napisał:A swoją drogą ten kafelkowy interfejs Windows mimo że jest porażką na komputer, całkiem fajnie się sprawuje na telefonach. Znam paru bardzo zadowolonych użytkowników, sam się tym nieco pobawiłem i... fajne. Oryginalne i nie zrzynane od innych jak interfejs Android zerżnięty z iOS. Microsoft dawno nie był tak nowatorski. Osobiście wolę Androida bo mogę w tym systemie grzebać, czy wymieniać system w telefonie który dawno jest nie wspierany.... Ale Windows Phone nie jest
deus.ex.machina napisał:
klimber013 napisał:Android to pseudo system? hah to mnie rozbawiles. Niby co jest dobre? Symbian? Soft od micro shit? Nigdy nie miałeś pewnie kontkatu z androidem.
Jak dalej trzymasz swego to porównaj swój telefon z np htc wildfire s, lg z serii l(od 5)
klimber013 napisał:Proszę bardzo.Android to pseudo system? hah to mnie rozbawiles. Niby co jest dobre? Symbian? Soft od micro shit? Nigdy nie miałeś pewnie kontkatu z androidem.
Jak dalej trzymasz swego to porównaj swój telefon z np htc wildfire s, lg z serii l(od 5)
deus.ex.machina napisał:Ja czekam aż padnie BlackBerry Limited - może wtedy będzie szansa odkupić QNX i skończą się wszystkie problem z tymi pseudosystemikami nienadającymi się do niczego poza marnowaniem energii.
lodzik1990 napisał:
Pseudo system to android i te wszystkie pozostałe systemiki. Po pierwsze BB nie jest przewidziane dla fanów andka. Po drugie bb os został stworzony do obsługi poczty e-mail w firmach korzystających z usługi BES. Po trzecie RIM udostępnia usługę BIS z nielimitowanym ilością danych internetem za 10zl/msc. Ze kupiłeś telefon nie zgodny z twoimi wymaganiami to nie moja wina. Ja mogę życzyć androidowi żeby upadl.
deus.ex.machina napisał:FYI posiadam Nokie 6310i która służy mi nieprzerwanie od prawie już 11 lat - wciąż oryginalna bateria i bez problemów typowych do smartphone (czas pracy do 13 dni bez ładowania). Widząc moich kolegów spędzających więcej czasu na poszukiwaniu gniazdka by podładować telefon niż na używaniu telefonu naprawdę nie odczuwam potrzeby zmiany telefonu
deus.ex.machina napisał:problem będzie jednak wtedy kiedy będziesz potrzebował zadzwonić na 112.
deus.ex.machina napisał:Ja czekam aż padnie BlackBerry Limited
lodzik1990 napisał:Ja mogę życzyć androidowi żeby upadl.