Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

bramofon + gsm +sterownie furtka i brama

SebastianU 03 Sep 2013 21:53 3189 8
Relpol
    SebastianU
    Level 2  
    Witam,

podczas prac remontowo-budowlanych przyszedl czas na wybor domofonu,czytajac posty obmyslilem sobie projekt:

bramofon + gsm +sterownie furtka i brama

Pytanie brzmi:
    bramofon: DB 07 3P trzyprzyciskowy Platan
    SLICAN Bramotel bramofon z linią tel. CBRA1
    w razie nie odbierania domofonu: przekierowanie stacjonarnego telefonu na numer komorkowy
    (koszt połaczenia po mojej stronie) bedzie mozliwosc otwierania bramy i furtki przez telefon komórkowy ?

ew jakie inne rozwiazania moge zastosowac ?
  • Relpol
    SebastianU
    Level 2  
    BRAMOFON koniecznie musi miec 3 przyciski lub wiecej..

BRAMOFON do domu moze byc połączony kablem ( mam polozony kabel 10 zylowy od domu do furtki)
    FURTKA Z BRAMA - tam moge puscic dodatkowy kabel
    CENTRALKA - moze byc połaczona KABLAMI w domu

chciałbym uniknac niepotrzebnych kosztów i dopiero jesli w domu po kablu nikt nie odbiera zrobic przekierowanie na GSM , produkty farfisa chyba wyjda drozej, sporo drozej
  • Relpol
    mich-tel
    Level 24  
    Jeżeli chcesz mieć przekierowanie to bramotel chyba tego nie załatwi. Musisz mieć centralkę Slican np. IPS + domofon DPH.AB-KS16RF (z klawiaturką numeryczną, bo zwykłe mają tylko 1 lub 2 przyciski). Koszt ok. 1000 zł netto.
    andziabb
    Level 21  
    Witam! Tak jak napisał Ircys, MyCom z Farfisy, niestety mają moduły na 4 abonentów lub 2+1. Po wciśnięciu przycisku na kasecie zewnętrznej, urządzenie próbuje połączyć się z abonentem. Jeśli użytkownik nie odbierze połączenia, moduł MyCom automatycznie wybierze wybierze numer telefonu. Z telefonu można otwierać bramę i furtkę. Pod jednego użytkownika można zaprogramować do 100 numerów telefonów. Programować można za pomocą karty Sim, SMS lub przez USB do komputera. Przetestowaliśmy ten sprzęt i działa.
    http://www.alpol.com.pl/farfisa

Pozdrawiam
    http://www.eldomix.com.pl/
    SebastianU
    Level 2  
    no tak tylko ile mniej wiecej bedzie to kosztowalo ?? jedno wolne miejsce moze zostac...
    dzis znalazlem
    Domofon GSM - moduł dla 5 abonentów, 2 wyjścia (nr aukcji 3462245605)
    Domofon GSM - moduł dla 5 abonentów, 2 wyjścia sterujące

Funkcje:
     5 wejść na przyciski wywołania (2 z nich mogą być użyte jako wyjście sterujące)
     2 numerów kolejno wybierane dla każdego przycisku wywołania
     2 wyjścia przekaźnikowe które można skonfigurować jako NC lub NO (stale włączone lub stale wyłączone
     Alarm SMS i głosowy do 10 numerów telefonów, z wykorzystaniem nagranych komunikatów głosowych
     Sterowanie komendami SMS (uzbrajanie/rozbrajanie alarmu, włączanie wyłączane przekaźników)
     Sterowanie kodami DMTF (uzbrajanie/rozbrajanie alarmu, włączanie wyłączane przekaźników)
     Wejście miernika temperatury i funkcja alarmowania przy przekroczeniu ustawionych parametrów
     Programowanie za pośrednictwem portu USB przez komputer PC
     Wbudowany wzmacniacz audio dla głośnika 1 W, 4-8 Ohm
     Autonomiczny tryb alarmu
     Diody LED sygnalizujące stan pracy
     Alarm o słabym stanie baterii w przypadku braku zasilania
     Plastikowa obudowa z wbudowanym akumulatorem litowo-polimerowym

Dostępne dodatkowe moduły:
    - miernik temperatury
    - czujnik światła
    - kamera JPEG

cena 540zl + bramofon 200
    fakt faktem wszystko idzie z sim na moj koszt ale mysle ze miesiecznie nie przekroczy to 5-10zl minuta rozmowy w VIRGIN MOBILE 19groszy gdzie powiedzmy max 30 sekund bedzie trwala rozmowa.... to jest 10groszy * 30 dni * 2 gosci dziennie = okolo 6zl
    andziabb
    Level 21  
    A skąd wziął Pan cenę 200 zł za bramofon, na ich stronie widzę że bramofon na 2 abonentów to koszt ok 1000 zł....!!Ja nie znam tego sprzętu, trzeba by do nich zadzwonić i dowiedzieć się co jeszcze jest Panu potrzebne aby uzyskać przekierowanie. Ja mogę dodać jeszcze tyle, że ceny farfisy netto to:
    moduł bramofonu GSM dla 4 abonentów - 1799 zł + zasilacz ok 30 zł

Pozdrawiam
    http://www.eldomix.com.pl/
    SebastianU
    Level 2  
    to za 1000zl to gotowy zestaw domofonowy z modulem GSM a ja podalem cene plytki (540) ktora trzeba podlaczyc do :MIWI Urmet525/4D -(okolo 200zl) Przykładowa kompletna obudowa 4 przyciskowa
    wraz z wbudowanym modułem rozmównym nadająca się do zastosowania z modułem GSM
    IGS

Level 21  
    Euratech ma opcjonalny adapter tel który przekierowuje połączenia na tel bez centrali telefonicznej
    Helios analogowy lub Helios IP jest kompaktowym domofonem umieszczonym w panelu
    sam w sobie jest pełnowartościowym aparatem lub hostem gdy wersja ip
    Podłączasz to pod dowolną centralkę PBX lub IP, podkreślam - dowolną
    W razie pytań służę pomocą