Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Creative Sound Blaster Audigy SB0090 czy Creative Sound Blaster Audigy 2 Value

electro_Nick 04 Sep 2013 17:56 2565 1
    electro_Nick
    Level 33  
    Jak w temacie, mam creative sb0090 a za parę dni będę miał jeszcze sb0400 i nie wiem na której można spodziewać się lepszej jakości dźwięku. Pierwsza to audigy 1 gen. sb0090, a druga to audigy 2 ale w wersji value czyli nieco okrojona. Czy ktoś miał może obie karty w porównaniu czy nawet może wypowiedzieć się co do pojedynczych kart. Wiem że to już "starocie" jednak po włożeniu sb0090 do kompa zamiast alc888 dźwięk jest nie do porównania lepszy. Słychać w końcu wysokie tony, jest hardwarowy mikser do surroundu ze stereo i equalizer który działa tak jak powinien. Dziękuje za odpowiedzi w temacie.
    gradek83
    Level 42  
    Miałem tą sb0090 świetna karta lepiej działała jak te nowe ale prawdę mówiąc trudno będzie ci tak naprawdę odróżnić te dwa modele pod względem jakości dźwięku... to są karty stare ale jare różnią sie tylko tym od tych nowych że te nowe maja jakieś dodatkowe bajery z których człowiek raz skozysta a i tak będzie tylko słuchał muzyki. Teraz korzystam z zewnętrznej karty dźwiękowej na USB SB0300 i też jestem zadowolony :)