Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Almera 1.5i N16 2000r - błąd P0500 brak informacji o prędkości pojazdu...

08 Wrz 2013 15:41 3645 2
  • Poziom 42  
    Witam!
    Może mnie ktoś naprowadzi, pojawia się ten błąd P0500 co jakiś czas
    Licznik pokazuje normalnie prędkość, ale sterownik silnika ECU nie widzi prędkości wcale...
    Radio zmienione na nie fabryczne, został z tyłu kabelek fioletowy SPEED i jak po dotykam masą przez probówkę to komputer pokazuje prędkość ale jak próbuje zmostkować z licznikiem to pokazuje prędkość dużo, dużo za dużą, a prędkościomierz na liczniku zacina się
    Ze schematu jaki posiadam wynika, że z czujnika VSS idą obydwa kable do licznika, ale nie mam skąd idzie informacja do ECU
    Mo ktoś ma coś??!!
    Pozdrawiam!
  • Pomocny post
    Poziom 15  
    Mam ten sam problem tylko, że w Toyocie avensis t25 2.0 d4d.
    Licznik pokazuje prędkość normalnie, czujniki ABS działają. W sterowniku ABS odczytuje prędkości z każdego koła i prędkość własną pojazdu, a w sterowniku silnika już prędkośc pojazdu wynosi cały czas 0 km/h. Radio jest oryginalne, ale niedawno zostało wymienione.

    Wyskakują błędy na desce check engine, ABS, VSC.
    I nie wiem jak ten problem rozwiązać.

    Może ta instrukcja pomoże Tobie : http://toyota-corolla.ru/rm04f1ru/repair2/html/contents/rm0000012me015x.html
  • Poziom 42  
    Dzięki sprawa rozwiązana, uszkodzona tablica wskaźników która jest dekoderem czujnika prędkości...