-=[OLO]=- wrote: Ja też uważam że to pampers, najlepiej zrób tak:
-Wyłącz drukarkę
-wciśnij i trzymaj dwa przyciski (papier i czyszczenie głowicy) a następnie włącz drukarkę
-zaczekaj aż zacznie migać czerwona dioda wtedy puść oba przyciski i po sekundzie wciśnij i trzymaj przez około 15 sekund przycisk od czyszczenia głowicy.
Dzięki wielkie, bo już kilka godzin czytam i czytam to forum na temat "migających" diod i wreszcie znalazłem coś, co pomogło mi w resecie "pampersa" w Epson Styluc Color 740:!: Nie działał SSC (błąd w komunikacji - drukarka wyłączona), reset z wciśniętymi przyciskami przy starcie i następnie wciśniętym ponownie przyciskiem "papier" nie dawał pożądanego efektu, aż dopiero przy wciśnięciu przycisku "tusze/czyszczenie głowicy" zamiast "papier" WYPALIŁO. Ale mam jeszcze jeden problem z drugą drukarką Epson Stylus Color 760 (dla odmiany). Kupiłem ją na Allegro z zaschniętą głowicą a następnie dokupiłem zestaw odpowiednich płynów udrażniających (wewnętrzny, zewnętrzny i zewnętrzny żrący), jednak postępując na prawdę zgodnie z opisem nie udało mi się jej przywrócić do życia (przez głowicę przetłaczam bez problemów płyn udrażniający - z wszystkich dyszek, ale dalej wychodzą czyste kartki). W woli potwierdzenia moich przypuszczeń - PADŁA GŁOWICA:?: Pozdrawiam Wszystkich .