Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

dziwny problem ze wzmacniaczem unitra ws315

Longers 13 Mar 2005 21:45 1479 6
  • #1 13 Mar 2005 21:45
    Longers
    Poziom 2  

    mam wzmacniacz unitra ws 315 ,do niego magnetofon stereo unitra mds 415 oraz korektor stereo fs 015 takze unitra,do tego kolumny tonsil zgc 40-8-580,postanowilem podlaczyc to do kompa przez chinche ktore sa w magnetofonie,jednak nic nie gra (wszystko jest na pewno dobrze polaczone ze soba). zaczelo grac jak przypadkiem jedno chinche dotknelo metalowej obudowy wzmacniacza, dzwiek jest nawet niezly ale dlaczego tak sie stalo czy to nie zaszkodzi wzmacniaczowi.
    z gory dzieki
    PS. sorka ze troche namotalem ale mysle ze jest czytelne. mam nadzieje ze ktos mi to wyjasni i cos doradzi

    0 6
  • #2 14 Mar 2005 01:12
    klan
    Poziom 15  

    jak uważasz że masz wszystko podłaczone,to proponuje wziąść miernik jak masz i te kabelki przemierzyć, bo z tego co wiem to trzeba sie z nimi delikatnie obchodzić,
    i...!
    jak się nie mylę to masz z tyłu wzmacniacza oznaczenia wejścia i wyjścia dla korektora,w przypadku jego braku te właśnie gniazda chinch powinny być płączone ze sobą, za pomocą przewodów chinch

    Pozdrawiam,,,,

    0
  • #3 14 Mar 2005 02:03
    McKwacz
    Poziom 16  

    Wygląda na to że nie kontaktowała ci masa cinch

    0
  • #4 14 Mar 2005 16:31
    Longers
    Poziom 2  

    kable sa dobre, ale dlaczego wogule calosc dziala skoro jest tylko 1 chinche podlaczone a drugie po prostu sobie lezy na obudowie wzmacniacza.
    pozdrawiam i dzieki

    0
  • #5 31 Mar 2005 20:43
    klan
    Poziom 15  

    jak ci tu pomóż zrób foto połączenia tych kabli

    bo inaczej nie da rady

    0
  • #6 01 Kwi 2005 14:11
    maryann
    Poziom 37  

    Jak rozumiem do magnetofonu podłączone miałeś dwie pary kabli cinch-cinch. Jedna z nich służy do zapisu i sygnał nimi wychodzi ze wzmacniacza, drugą zaś parą przychodzi sygnał odczytywany. Stąd, jeśli podłączyłeś dwa cinch'e od odczytu, to ta para od zapisu nie jest do grania potrzebna. Podłącz ją z powrotem do magnetofonu, to będziesz mógł coś przegrać z kompa...!

    0
  • #7 03 Kwi 2005 11:53
    kozik
    Poziom 15  

    witam !!
    Na twoim miejscu spróbował bym bezpośredniego połączenia
    komp-wzmak(np. przez wejście uniwersalne-kabelcimch-din ok 6 zł) jeśli wszystko bedzie ok to problemu szukałbym w połaczeniu z resztą sprzętu.
    Aha a te kalbe to sam wykonałeś czy kupiłeś ??

    Pozdrawiam !

    0