Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pioneer DEH-4500BT nowe radio nie działa w samochodzie Opel Astra

14 Wrz 2013 18:42 4467 16
  • Poziom 8  
    Witam. kupiłem radia Pioneer DEH-4500BT. Po podłączeniu do samochodu opel astra f włącza się ale nie działają głośniki. Sprawdziłem je w drugim samochodzie i tam wszystko działa. Głośniki są sprawne, bo na starym radiu wszystko działało.
  • Poziom 29  
    Poprzednio było jakieś radio? Działało?
  • Poziom 8  
    Na wcześniejszym radiu działało.
  • Poziom 29  
    A podłączyłeś głośniki rozumiem? Są tam kostki iso czy musiałeś łączyć kable?
  • Poziom 8  
    w zestawie z radiem dostałem kostką iso i to właśnie nią podłączyłem
  • Poziom 29  
    Skoro stare działało, są kostki iso w starym radiu i teraz z nowym to nie ma tam co nie działać.
  • Poziom 8  
    Gdy to nie zadziałało to jeden głośnik podłączyłem kablami i nic nie pomogło.
  • Poziom 34  
    W kostce zasilającej od nowego radia czyli Pioneer DEH-4500BT zostaw tylko trzy kabelki minusowy, i dwa plusowe, resztę odłącz.
  • Poziom 8  
    w kostce zasilającej są cztery kable, minus, plus z akumulatora, plus ze stacyjki i remote control. Więc remote control powoduje jakiś błąd ?
  • Poziom 34  
    komar_b napisał:
    remote control

    Masz odłączyć.
  • Poziom 8  
    Nie podziałało. Nie wyciągnąłem go z kostki tylko rozłączyłem, ale to raczej nie ma różnicy.
  • Poziom 34  
    To jeszcze jedno sprawdź czy głośniki w samochodzie nie mają przejścia z masą.
  • Poziom 8  
    Nie rozumiem. Możesz mi to jakoś wytłumaczyć?
  • Poziom 8  
    Nie posiadam miernika.
  • Poziom 34  
    komar_b napisał:
    nie posiadam miernika

    To podjedź do kogoś kto naprawia radia, i niech Ci sprawdzi czy głośniki w samochodzie nie mają przejścia z masą.
  • Poziom 1  
    Witam, też mam takie radio, podłączam i wyświetlacz jest ledwo widoczny, podświetlenia przycisków brak, potencjometr nie działa.

    Dziwnie reaguje kiedy podłączam mp3 pod gniazdo USB. Nagle panel "oźywa", wyświetlacz działa normalnie, klawisze są podświetlone, jednak potencjometr wciąż nie działa.

    Nie podłączyłem anteny, ponieważ potrzebuję specjalnej przejściówki.

    Moje auto to Zafira A.

    Pozdrawiam.