Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

samsung ht-e5530 sam się przełącza

2rec 15 Sep 2013 16:38 10008 20
    2rec
    Level 2  
    Mam problem? Od ponad roku posiadam kino domowe Samsung ht-e5530 i ostatnio gdy oglądam film na dvd czy słucham radio czy oglądam tv.po pewnym czasie zaczyna wariować i sam się przełączać na inne funkcje czyli jak oglądam dvd to się przełącz na radio itp.pomużcie
    Anonymous
    Anonymous  
    szefer_jan
    Level 1  
    Miałem ten sam problem samoczynne przełączanie sie sygnału . Oddałem 2 tygodnie przed zakończeniem gwarancji do serwisu (wpore sie popsuł) Po trzech tygodniach odebrałem blurey i okazało sie że trzeba było wymienić cały przedni panel bo nie da sie tego inaczej naprawić. Wychodzi ze ten model ma ogólnie tą wade
    Franc7
    Level 2  
    Dobra, a orientuje się ktoś ile może kosztować naprawa takiego panela? Niestety mam ten sam problem a gwarancja wygasła...
    Anonymous
    Anonymous  
    Franc7
    Level 2  
    Ja skontaktowałem się z samsung polska i rozmawiałem na chacie z pracownikiem. Znał temat i od razu dał mi porade. Brzmiała banalnie i do dziś zastanawiam się czy nie zrobił sobie ze mnie przypadkiem zwały. Polecił mi przytrzymać guzik stop na 10s, przez co kino domowe (ponoć) ma się zresetować do ustawień fabrycznych. Zrobiłem jak kazał. Trzymałem przycisk na panelu...kino się nie wyłączyło czy coś ten deseń, nie wyswietlił się żaden komunikat...ale o dziwo przestało przełanczać źródła. I byłoby super gdyby nie fakt, że spokój z tym kinem trwał zaledwie kilka tygodni. Znowu zaczęło wariować. Na dzien dzisiejszy sytuacja wygląda tak, że ja raz na dwa tygodnie macam przycisk stopu na pulpicie, kino się uspokaja na jakiś czas i tak w kólko. Sam już nie wiem czy to pomaga czy to tylko zbieg okoliczności.
    maj0
    Level 2  
    Niestety i mnie ten problem spotkał :( i niestety również już jest po gwarancji. :( W internecie panel przedni kosztuje 159 pln(http :// bit.ly/1q4VqPN). :| Ciekawe jak bardzo problematyczna jest jego wymiana... Na razie oddałem do autoryzowanego serwisu Samsunga, zobaczymy ile sobie policzą za naprawę... :|
    maj0
    Level 2  
    Jakby kogos jeszcze spotkał podobny problem.
    Diagnoza: uszkodzony panel przedni.
    Sposób naprawy: wymiana calego panelu przedniego.
    Wycena: 297 pln brutto.

Gwarancja producenta 12msc.

Ja swój sprzęt oddałem z tytułu niezgodności towaru z umowa, ustawa konsumecka zawsze 24msc, naprawili bezpłatnie. Dziś odebrałem sprzęt, na razie śmiga :)

pozdr
    Anonymous
    Anonymous  
    maj0
    Level 2  
    Ale Oddawałeś bezpośrednio do serwisu, czy za pośrednictwem MM?
    Anonymous
    Anonymous  
    FoxPayne
    Level 2  
    Witam mam ten sam problem z przelaczaniem zrodel, pare miesiecy po zakupie zaczelo sie samo przelaczac, szukalem na necie rozwiazania, ale nie znalazlem, bylo tylko cos o pukaniu w panel dotykowy i o dziwo to jako tako zadzialalo, ale po paru miesiacach problem znowu sie pojawil i pukanie juz nie pomagalo, rozkrecalem sprawdzalem styki tez bez rezultatu.
    A dzis poszperalem i znalazlem rozwiazanie tego problemu, wystarczy odlaczyc panel dotykowy i tak go nie uzywam, bo caly czas operuje pilotem, a problem rozwiazany raz i na wieki :D
    stilic
    Level 2  
    Kolego możesz opisać mniej więcej jak się odłącza ten przedni panel. Niestety, ale spotkał mnie podobny problem.
    FoxPayne
    Level 2  
    Wystarczy odkrecic caly przedni panel i z przodu jest taka mala tasiemka od panelu dotykowego, trzeba ja wyciagnac, odchylic tam takie male zabezpieczenie plastikowe, pozniej je wlozyc bez tasiemki i wszystko smiga. W razie czego moge podeslac zdjecie na @.
    sensey88
    Level 9  
    Mam ten sam problem. Kino samoczynnie się przełącza, czasami wszystko gra godzine lub dwie a czasami wariuje co chwila. Czy ktoś znalazł już jakieś sensowne rozwiązanie jeżeli chodzi o naprawę? w moim przypadku wymiana się nie opłaca. Czy można ten panel jakoś odpiąć i operować pilotem?
    FoxPayne
    Level 2  
    No mozna, o tym przeciez napisalem post wyzej ;), pare minut roboty i juz nic sie nie przelacza ani nie denerwuje :)
    sensey88
    Level 9  
    Rozebrałem do panelu dochodzą dwie taśmy, jedna duża to na pewno główna i druga taka cieniutka, tą cieńką wypiąłem dotyk mi teraz nie działa ale pilotem operuje normalnie a czy nadal będą się zmieniały opcje to nie wiem:) muszę przetestować ale jak będzie działać to po problemie:)
    FoxPayne
    Level 2  
    Wszystko bedzie smigac i nic sie nie bedzie przelaczac samoczynnie, poprostu nie bedzie dzialac tylko panel dotykowy, ale z pilota wszystko po staremu :)
    sensey88
    Level 9  
    A ta usterka w ogóle jest do wyeliminowania? czy jest to jednarazówka która po prostu trzeba wymienić. może przelutowanie lutów będzie pomocne?
    rafalski84
    Level 12  
    Witajcie. U mnie ten sam problem. Zestaw mam już prawie 2 lata, ale dotykowego panelu wcale nie używałem, aż tu dzisiaj przeskakuje źródło. W ogóle jakość tego sprzętu jest totalnie gówniana... niestety. Jakość dźwięku mocno przeciętna, a sposób funkcjonowania... no dramat. Ehh. już chciałem rozbierać to dziadostwo, ale naprawiło się (???) Zacząłem mało subtelnie "macać" panel w celu demontażu ;) Jeszcze jeden taki numer i odpinam taśmę jak radził kolega wcześniej. Dzięki za solucję :)