Ostatnio telewizor potrafi nawet 2 razy dziennie znienacka wyłączyć się i włączyć znowu. Mailem już z pół roku temu taki problem i wyłączenie Viera Link (wg porady znalezionej na forum) pomogło. Teraz niestety już nie. Do plazmy podłączony jest dekoder Polsatu HD3000 kablem HDMI. Po zakupie dekodera nie było żadnych problemów.
W Panasonicu ustawiłem tryb hotelowy i automatyczne włączanie wejścia HDMI2 po włączeniu zasilania TV. Często wyłączam cały zestaw z sieci np. na noc.
Czy tylko serwis pozostaje? Czy może trzeba wgrać firmware do telewizora?
Obecnie mam wersję firmware 1.215 i taką tez znalazłem i ściągnąłem z jakiejś czeskiej strony. A doczytałem na forach, że czasem ponowne wgranie nawet tej samej wersji firmware czy OS (w smart fonach) rozwiązuje problemy z wadliwym działaniem urządzeń.
W Panasonicu ustawiłem tryb hotelowy i automatyczne włączanie wejścia HDMI2 po włączeniu zasilania TV. Często wyłączam cały zestaw z sieci np. na noc.
Czy tylko serwis pozostaje? Czy może trzeba wgrać firmware do telewizora?
Obecnie mam wersję firmware 1.215 i taką tez znalazłem i ściągnąłem z jakiejś czeskiej strony. A doczytałem na forach, że czasem ponowne wgranie nawet tej samej wersji firmware czy OS (w smart fonach) rozwiązuje problemy z wadliwym działaniem urządzeń.