Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

HP Pavilion dv6000 - brak dźwięków systemowych w Windows XP HE SP3

jack64vp 16 Wrz 2013 21:59 3495 16
  • #1 16 Wrz 2013 21:59
    jack64vp
    Poziom 12  

    Witam serdecznie, proszę o pomoc.
    Mam następujący problem. Niedawno przeskanowałem rejestr i od tego czasu nie mam żadnych dźwięków systemowych oraz nie mogę oglądać filmików na youtube. Zniknęła ikona głośniczka na pasku zadań. Opcję "umieść ikonę głośności w pasku zadań" mam zaznaczoną. Problemu nie rozwiązało ponowne zainstalowanie k lite codec pack oraz przywrócenie systemu sprzed tych kilku dni. Nie chcę instalować windowsa od nowa, czy jest na to inna rada. będę wdzięczny za odpowiedź.

    0 16
  • #2 16 Wrz 2013 22:02
    yogi009
    Poziom 42  

    Spróbuj może po prostu ponownie zainstalować kompletny sterownik dźwięku, być może coś masz już "urwane".

    0
  • #3 16 Wrz 2013 23:09
    jack64vp
    Poziom 12  

    Niestety, niedawno się przeprowadzałem i straciły mi się płytki z moimi sterami.

    0
  • #4 16 Wrz 2013 23:22
    809888
    Użytkownik usunął konto  
  • #5 17 Wrz 2013 22:31
    yogi009
    Poziom 42  

    W tym komputerku najpierw instaluje się chipset, potem modem, na koniec wykryje kartę dźwiękową. Sterowniki znajdziesz na stronie HP.

    0
  • #6 18 Wrz 2013 05:15
    jack64vp
    Poziom 12  

    Dalej brak dźwięków systemowych, brak dźwięków w internecie i brak ikony głośności w pasku zadań, Jest tylko dźwięk odtwarzany z moich odtwarzaczy plików audio i wideo oraz gier.
    Pobrałem i zainstalowałem sterowniki niestety dalej to samo... :( Nie wiem czy odpowiednie.
    A jaki to identyfikator? może jest w konfiguracji z everesta, który załączyłem w 1 poście?

    0
  • #7 18 Wrz 2013 08:07
    WojtasJD
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Wrzuć wyniki
    -> Start -> Uruchom: devmgmt.msc [enter] - sekcja: Kontrolery dźwięku, wideo i gier
    -> Start -> Uruchom: rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL mmsys.cpl,,2 [enter]
    -> Start -> Uruchom: cmd [enter]: sc query swenum && sc query audiosrv [enter]

    0
  • #9 19 Wrz 2013 11:57
    WojtasJD
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Coś podejrzanie dużo urządzeń masz (powielone).
    Odinstaluj wszystkie poza Conexant HD Audio z trybu awaryjnego a następnie z panelu sterowania -> Dodaj sprzęt -> Tak, urzadzenie zostało już podłączone -> Dodaj nowe urządzenie sprzętowe -> Wyszukaj...

    0
  • #10 19 Wrz 2013 22:37
    jack64vp
    Poziom 12  

    Witam, odinstalowałem wszystko w trybie awaryjnym, zainstalowałem według objaśnień, zrestartowałem, niestety, dalej mam tak samo...:(

    0
  • #11 19 Wrz 2013 23:08
    809888
    Użytkownik usunął konto  
  • #12 19 Wrz 2013 23:16
    jack64vp
    Poziom 12  

    Wolałbym nie...wydaje mi się, że to wina usunięcia czegoś przypadkowo, czyściłem system wieloma programami, m.inn ComboFix'em, może on dokonał spustoszenia w systemie?

    0
  • #13 20 Wrz 2013 05:03
    WojtasJD
    VIP Zasłużony dla elektroda

    -> Start -> Uruchom: dxdiag [enter] - testy na zakładkach |Dźwięk| i |Muzyka| jak wypadają?

    Coś było mieszane bo były zwielokronione niektóre urządzenia (chociaż bez nich IMO też dźwięki systemowe powinny być) no i te znikanie urządzenia odtwarzającego muzykę MIDI...

    Profilaktycznie można zrobić: sfc /scannow

    0
  • #14 20 Wrz 2013 19:08
    jack64vp
    Poziom 12  

    Testy wypadły pomyślnie, dźwięki były słyszalne.
    To, że były zwielokronione niektóre urządzenia, to moja wina, ja własnie z powodu braku dźwięków próbowałem instalować nowe kodeki itp.
    Zrobiłem sfc /scannow, dalej to samo....:(
    Daje raporty z testów dźwięku.

    0
  • #15 21 Wrz 2013 08:25
    jack64vp
    Poziom 12  

    Witam,

    Postanowiłem jeszcze trochę pokombinować, przywróciłem kopię zapasową z RegCleaner'a i innych programów, którymi skanowalem.
    Po restarcie przywrocily mi sie dźwięki w internecie, pojawiła mi się ikona glośniczka w pasku zadań :) Nie wiem, co pomogło, ale ważne że pomogło.
    Nie potrafie tylko przywrócic wszystkich dźwięków systemowych, w schemacie dźwiękowym domyślnie dla Windowsa nie ma przypisanych dźwięków, da się to zrobić ręcznie, ale wtedy znika opcja domyslnie dla windowsa. Niestety ręcznie według mojego schematu udało mi sie tylko ustawić start i zamykanie systemu, nie moge rozszyfrować ani opróżniania kosza, ani pozostalych dźwięków, ktore są w folderze Windows/ Media. Jest może na to jakiś sposób, by to wszystko naraz przywróćić, czy przypisać?

    0
  • Pomocny post
    #16 21 Wrz 2013 20:16
    WojtasJD
    VIP Zasłużony dla elektroda

    jack64vp napisał:
    da się to zrobić ręcznie, ale wtedy znika opcja domyslnie dla windowsa
    Jak opcja nie znika z listy a po użyciu [Zastosuj] pojawia się schemat bez nazwy (można nadać po [Zapisz jako...]) to prawidłowo - jak coś zmienisz to już nie jest schemat Domyślne dla Windows

    Kod: text
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

    0
    Załączniki:
  • #17 21 Wrz 2013 21:31
    jack64vp
    Poziom 12  

    Właśnie o to mi chodziło...:)
    Wszystkie dźwięki wróciły, wielkie dzięki.
    Pozdrawiam

    0
  Szukaj w 5mln produktów