Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

bq2060a 24c01A - Proszę o reset wsadu bateria Acer TravelMate 4070

konerr 18 Sep 2013 16:16 3870 6
    konerr
    Level 10  
    Proszę o reset wsadu do laptopa
    TravelMate 4070
    14,8V
    5200mAh
    konerr
    Level 10  
    Witam,

wgrałem wsad do eppromu
    ale coś jest nie tak sccren poniżej z batteryMona

proszę o info

bq2060a 24c01A - Proszę o reset wsadu bateria Acer TravelMate 4070
    krzychu1985^

Level 28  
    Kolego konerr coś mi się wydaje, że źle odczytałeś wsad. Popatrz jak wyglądają inne wsady na 24c01 i bq2060. W Twoim tylko w pierwszej linijce są poprawne dane, w reszcie są same FF.
    konerr
    Level 10  
    nie wiem dlaczego się tak odczytał w starym wsadzie producentem baterii był na pewno panasonic.
    Wgrałem ponownie wsad poprawiony od kolegi duczka ale nadal nie ładuje baterii
    nie sadzę abym płytki sterowniczej po wgraniu na epprom źle zamontował bo robie to od masy do najwyższego potencjału może coś ze wsadem może być nie tak.
    Ogniwa są nowe i trzymają ładnie pod obciążeniem, co prawda nie są nienaładowane ale napięcie trzyma na poziomie 14,6V przez dłuższą chwilę obwiązane żarówką 55W.
    Może macie jakieś inne pomysły

Dodano po 3 [godziny] 25 [minuty]:

wydaje mi się, że wsad powinien mieć wielość 128 bajtów bo to jest epprom 24c01
    proszę o wsad do tego eppromu z pojemnością 4400
    może to było przyczyną
    miro_11
    Level 10  
    Witam , szukam pomocy w temacie resetu układu BQ20695A pamięć 24C8 o ile dobrze patrzę na układ elektroniki objawy uszkodzenia były takie że w battery mon było napięcie pokazywane ale prąd ładowania 0, po włożeniu bateri do laptopa ten ją wykrywa ale nie ładuje, bateria nie trzyma nic mimo że mierzyłem napięcia na ogniwach są równe i dają łacznie 11,5V. odłączyłem aku od elektroniki i potem ponownie połaczyłem ale po takim manewrze wskazniki W/L =0 prawdopodobnie zablokował się układ, bezpiecznik niby cały bateria widziana przez laptop ale nie ładuje (model bateri do lenovo y480-10.8V 48Wh,4400mA, czy warto budować interfejs i czy ktoś ma gotowy wsad do tego żeby zaprogramować sterownik o ile się da, poproszę o wskazówki. Zrzuty z battery mon przed grzebaniem i po w załacznikach. Z góry dziękuje.