Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Satel Integra 128 - Zablokowane wejścia - nie wiadomo jak

m_joker 18 Sep 2013 22:45 4872 6
Optex
  • #1
    m_joker
    Level 15  
    Witam Was,
    Piszę, gdyż napotkałem pewien problem. Otóz w centrali Integra 128 mam zablokowane wejścia 1-8 i 13. Fakt jest o tyle dziwny, gdyż blokad nie mam poustawianych. Poniżej zamieszczam zrzuty ekranu z DloadX.
    Proszę o poradę gdzie jeszcze moge poszukać rozwiązania tego problemu.
    Satel Integra 128 - Zablokowane wejścia - nie wiadomo jak Satel Integra 128 - Zablokowane wejścia - nie wiadomo jak Satel Integra 128 - Zablokowane wejścia - nie wiadomo jak [/img]
  • Optex
  • #2
    User removed account
    Level 1  
  • Optex
  • #3
    reweriko

    Level 25  
    Pomijam wątek poprzednika z którym się zgadzam ...
    Pierwsze to otwórz podgląd wejść online - czy rzeczywiście są to blokady ?
    lub pamięć zdarzeń gdzie dowiesz się dokładnie co do ewentualnych blokad i czasie w którym zostały zablokowane.

    Możesz mieć ustawione linie "bez kontroli w czasie załączania"
    Możliwe załączenie systemu z otwartymi liniami - co skutkuje w przypadku braku zasilania czujników że czujniki nie będą reagowały.

    Lub po prostu zostały zablokowane z poziomu obsługi użytkownika...

    Podgląd online wejść i wyjść zasilających czujniki powinny ci pomóc zdiagnozować twój problem.
    Pozdrawiam
  • #4
    m_joker
    Level 15  
    wlasnie chodzi o to, ze w podgladzie wejsc on-line mam blokady na wejsciach 1-8 i 13. blokady jak widzicie na zrzutach ekranu nie są poustawiane.
    Czujki będą parametryzowane, jednak najgorzej robi się u siebie. Żona poganiała z przeprowadzką a kilka czujek steruje oświetleniem. System alarmowy jeszcze nie jest skonfigurowany, jednak chciałem by juz oświetlenie działało, stąd na szybkiego NC bez parametryzowania.

    A problem jest taki, że wejście 1-8 i 13 jest naruszane - z podgladu wejsc, jednak nie ma reakcji na wyjściu. Wyjście oprogramowane dobrze.
  • #5
    Stan-Mar

    Level 26  
    wejdź hasłem admin *, następnie przejdź do blokady wejść i wyłącz blokady trwałe dla tych wejść.
  • #6
    reweriko

    Level 25  
    Oczywiście jak kolega wyżej ... Sprawdz też zasilanie czujników z którymi masz problem.
  • #7
    m_joker
    Level 15  
    Dziękuję koledzy. Rozwiązanie problemu było banalne. Nie wiem z jakiego powodu miałem usunięta strefę do której należały czujki, dlatego też nie mogłem zdjąć blokad.