Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi A6 2.5TDI allroad - Pompa w zbiorniku działa ale nie podaje paliwa na filtr

20 Wrz 2013 10:42 7242 3
  • Poziom 26  
    Witam, czy w zbiorniku jest jakiś zawór? Problem jest taki że po wyjęciu pierścienia mocującego i pokrywki z wtyczką widać jak pompa pompuje paliwo ale chyba tylko na drugą stronę zbiornika. Górą na filtr paliwa nic nie leci.
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Pomocny post
    Poziom 38  
    Z tego co się mi kojarzy, to jest tylko do przepompowywania paliwa. W normalnych A6 w zbiorniku jest pompa która podaje paliwo do mniejszego zbiornika w sytuacji gdy poziom paliwa zejdzie poniżej określonej wartości (chyba 1/4 zbiornika). natomiast do filtra niestety paliwo trzeba zassać, a pompa wtryskowa jest delikatna i opornie się odpowietrza. Ciśnienie do zbiornika, vacuum na powrót i jechane.
  • Moderator Samochody
    Pompa w baku jest przelewowa, tłoczy paliwo do kosza smoka pompy wtryskowej, nie podaje paliwa do układu
  • Poziom 26  
    Ok udało się odpowietrzyć układ ale chyba walnięta jest pompa wtryskowa.
    Odpala i ma 500obr/min. Nie reaguje na pedał gazu po 5s. Brak błędów. Czasem sam sobie pododaje gazu tak do 750obr i znowu spada do 500odbr.

    Historia auta jest następująca: Autko śmigało jak trzeba. Został wyłączony silnik dosłownie na 5 minut. Po porwocie i próbie odpalenia "kupa", silnik nie odpalił - zapowietrzyła się pompa. Pytanie czemu skoro uklad jest szczelny, teraz odpala od pierwszego kopnięcia, po nocy także, ale nie reaguje na pedał...