Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung - B1045AV Hałasuje podczas wirowania

ProCody 21 Sep 2013 12:52 1980 1
    ProCody
    Level 10  
    Witam serdecznie, moja pralka podczas wirowania wydaje nieprzyjemny jednostajny dźwięk. Starałem się trafić na usterkę wg elektrodowego tutoriala. Wg niego jest to najprawdopodobniej łożysko z 1 wyjątkiem: Dźwięk występuje tylko podczas wirowania. W załączeniu dodaje filmik.

Proszę o informacje czy w ogóle opłaca mi się naprawiać usterkę jeśli jest to łożysko czy po prostu wyrzucić złom na śmietnik i kupić nową pralkę a jeśli nową to czy jest producent robiący jeszcze pralki rzetelnie? ( czytałem, że koszt z robocizną to około 300 zł ) a sam raczej nie dam rady rozbebeszyć całej pralki.

z góry dziękuję za odpowiedzi. :)
  • Helpful post
    alienXXL
    Level 12  
    Witaj,
    maiłem ten sam problem, po wymianie łożysk jak ręką odjął. czy się opłaca - łożyska a jest ich tam 2 kupisz za mniej niż 50 złotych - robocizna to już inna bajka ale nie jest to trudne tylko czasochłonne. Co do zakupu pralki, wszystko co się teraz produkuje będzie działać do do 5 lat tak jest to wyliczone, później zależy od egzemplarza. Teraz jeśli miałbym coś kupić to LG z silnikiem na bębnie.