Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

MODEM HUAWEI E3131 HiLink - jak skonfigurować z francuską kartą LYCAMOBILE.FR ?

24 Wrz 2013 12:45 6306 14
  • Poziom 9  
    Witam, mam problem, nie wiem jak skonfigurować MODEM HUAWEI E3131 HiLink z kartą francuską z sieci LYCAMOBILE.FR
    Modem mam od nie dawna i kompletnie nie mam pojęcia co i jak.
    Oczywiście przebywam na terenie Francji.
  • Pomocny post
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Musisz ustawić dane od swojego dostawcy: APN, oraz login i hasło jeśli są wymagane.
  • Poziom 9  
    mbo napisał:
    Musisz ustawić dane od swojego dostawcy: APN, oraz login i hasło jeśli są wymagane.

    Ale skąd wsiąść te dane?
    Jestem zielony w te klocki nigdy z tym nie miałem styczności.
  • Poziom 9  
    Nic nie wpisywałem, dioda na modemie pokazuje że jest połączenie a strony się nie wyświetlają
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Wklej wynik polecenia ipconfig /all

    Dane powinny być na stronie operatora.
  • Poziom 9  
    mbo napisał:
    Wklej wynik polecenia ipconfig /all

    Dane powinny być na stronie operatora.

    MODEM HUAWEI E3131 HiLink - jak skonfigurować z francuską kartą LYCAMOBILE.FR ?

    Dodano po 18 [minuty]:

    Modem kolegi działa u mnie na komputerze poprawnie.
  • Poziom 9  
    Mój modem u kolegi na laptopie działa poprawnie, nic nie ustawiałem w opcjach,
    wydaje mi się że u mnie na laptopie mam zainstalowane coś co powoduje że modem nie działa poprawnie, może to oprogramowanie z innego modemu który podłączałem?
    Chciałbym odinstalować wszystkie modemy i wszystko co jest z nimi powiązane ale nie wiem co należy odinstalować aby nie zaszkodzić mojemu systemowi (windows 7 x64). Najlepiej byłoby zrobić format ale na razie nie wchodzi to w gre.

    Można jakoś sprawdzić co należy odinstalować?

  • Poziom 43  
    W ustawieniach połączenia skonfiguruj :
    APN : data.lycamobile.fr
    nazwa użytkownika: puste
    hasło: puste
  • Poziom 9  
    sosarek napisał:
    W ustawieniach połączenia skonfiguruj :
    APN : data.lycamobile.fr
    nazwa użytkownika: puste
    hasło: puste

    wymagana jest hasło i nazwa
  • Pomocny post

    Poziom 43  
    APN : data.lycamobile.fr
    login : lmfr
    password : lyca
  • Poziom 9  
    sosarek napisał:
    APN : data.lycamobile.fr
    login : lmfr
    password : lyca

    Po wpisaniu tych danych pisze że połączono ale internet nie działa.
    Co ja z tym moge zrobic?

  • Poziom 43  
    Odinstaluj wszystkie zainstalowane modemy i oprogramowanie od nich, zrestartuj komputer. Następnie podłącz swój modem, zainstaluj i wpisz dane niezbędne do połączenia (APN, hasła).
  • Poziom 9  
    sosarek napisał:
    Odinstaluj wszystkie zainstalowane modemy i oprogramowanie od nich, zrestartuj komputer. Następnie podłącz swój modem, zainstaluj i wpisz dane niezbędne do połączenia (APN, hasła).

    W zrzutach ekranu podaje liste zainstalowanych programów, co należałoby odinstalować? Przez co internet może nie dzałać?
    MODEM HUAWEI E3131 HiLink - jak skonfigurować z francuską kartą LYCAMOBILE.FR ? MODEM HUAWEI E3131 HiLink - jak skonfigurować z francuską kartą LYCAMOBILE.FR ? MODEM HUAWEI E3131 HiLink - jak skonfigurować z francuską kartą LYCAMOBILE.FR ? MODEM HUAWEI E3131 HiLink - jak skonfigurować z francuską kartą LYCAMOBILE.FR ?
  • Pomocny post
    Poziom 9  
    Jeśli jeszcze nie rozwiązałeś tego tematu to mam odpowiedz:
    APN data.lycamobile.pl
    nazwa użytkownika lmpl
    hasło plus

    na tych danych działa, zaś na data.lycamobile.fr niby połączenie było ok, ale nic nie dizłało.
    Właśnie skonfigurowałem u mnie zgodnie z w/w danymi i jest elegancko.

    Linux 3.8.0-26-generic
    4.11.5
    HP Pavilion e173 + modem HUAWEI E3131 HiLink
  • Poziom 9  
    Passat1978 napisał:
    Jeśli jeszcze nie rozwiązałeś tego tematu to mam odpowiedz:
    APN data.lycamobile.pl
    nazwa użytkownika lmpl
    hasło plus

    na tych danych działa, zaś na data.lycamobile.fr niby połączenie było ok, ale nic nie dizłało.
    Właśnie skonfigurowałem u mnie zgodnie z w/w danymi i jest elegancko.

    Linux 3.8.0-26-generic
    4.11.5
    HP Pavilion e173 + modem HUAWEI E3131 HiLink


    Dzięki za pomoc, wróciłem już do Polski. Okazało się że modem nie działał też poprawnie, coś z oprogramowaniem. Jeśli we wrześniu pojadę do Francji to skorzystam z tych danych co podałeś.

    Temat chyba można uznać za skończony, wszystkim zainteresowanym dziękuje.