Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Automatyczna sekretarka - która ma ta funkcję?

jamal1500 24 Sep 2013 14:43 2034 6
    jamal1500
    Level 2  
    Witam serdecznie kolegów.

Moim problemem jest trudność w znalezieniu telefonu z automatyczną sekretarką w której można by odnaleźć funkcję automatycznego odbioru połączenia które zostaje zakończone od razu po odczytaniu komunikatu. Z reguł automatyczne sekretarki skonfigurowane są tak, że odczytują wiadomość powitalną i kolejno zapisują wiadomość, ewentualnie dzwoniący determinuje długość połączenia.

Stąd moje pytanie:

Czy zna ktoś z Was model telefonu a automatyczną sekretarką w której mogę ustawić:

- bezwzględne i natychmiastowe przekierowanie na automatyczną sekretarkę w celu odczytania powitania(bez odczekiwanie na 1,2 czy 3 sygnał)

- możliwość nagrania wiadomości powitalnej

- możliwość natychmiastowego zakończenia połączenia po odczytaniu wiadomości powitalnej - nie następuje nagrywanie informacji od dzwoniącego.

Szukałem sporo informacji i wertowałem instrukcje obsługi rożnych modeli ale nie mogę zidentyfikować powyższych parametrów. Może ktoś ma doświadczenie w takim sprzęcie?
    User removed account
    Level 1  
    jamal1500
    Level 2  
    Czy faktycznie do takiego zadania potrzebna jest centralka z IVR?
    zybex
    Helpful for users
    Kiedyś jak rozszyfrowywałem różnego typu sekretarki, to były takie modele (jakieś niemieckie), które miały do wyboru dwa komunikaty powitalne (sami oczywiście je nagrywaliśmy). Pierwszy to taki typowy z nagrywaniem rozmowy przychodzącej i drugi taki, który był czysto informacyjnym bez nagrywania. Przykład zastosowania, to: "Ogłoszenie sprzedaży samochodu już nieaktualne."
    Co do ilości dzwonków, to też były różne opcje. Być może i było uruchamianie w/w zapowiedzi już przy pierwszym dzwonku.
    instalatorPBS
    Level 29  
    Stare, mechaniczne, na kasety modele sekretarek i telefonów z sekretarką Panasonica np. KX-T2470 miały możliwość odbioru po 1 dzwonku ( na analogu przynajmniej 1 dzwonek musi być ) oraz odtworzenia wiadomości w trybie "Answer only".
    Dzisiaj nikt już nie produkuje samych sekretarek a telefony z funkcją sekretarki mają bardzo ograniczone możliwość. Wydaje mi się jednak, że coś z modeli Panasonica dostępnych na wtórnym rynku powinno spełnić Twoje oczekiwania. Chyba, że maszyna ma być nowa to może być kłopot.
    RP
    jamal1500
    Level 2  
    Czy pisząc, że "na analogu przynajmniej 1 dzwonek musi być" oznacza to, iż nawet centralka z IVR będzie oczekiwała przynajmniej jeden sygnał na wykonanie zaprogramowanych czynności?
    instalatorPBS
    Level 29  
    Realnie tak bo urządzenie musi "się dowiedzieć" że jest wywołanie z linii.
    Kwestią osobną jest realny czas na jaki reaguje urządzenie odbiorcze. Niektóre odbierają zaraz po zakończeniu 1 dzwonka ale nie spodziewaj się, że cokolwiek na analogu odbierze połączenie w momencie rozpoczęcia dzwonienia czyli na 0 dzwonków. Tak to tylko urządzenia podłączone cyfrowo.
    RP