Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Windows 8 Pro x64 - błąd instalacji Autodesk AutoCAD Mechanical 2014

boku95 24 Wrz 2013 21:51 8490 11
  • #1 24 Wrz 2013 21:51
    boku95
    Poziom 11  

    Jak w temacie nie mogę zainstalować tego programu, wyskakuje błąd:
    "Auto cad nie można uruchomić programu ponieważ na komputerze nie znaleziono litehtml.dll" ...
    Próbowałem ściągnąć ten pliczek do System32 oraz SysWOW64 ale później wyskakuje brak innej biblioteki, zapewne tak było by cały czas.
    Problem występuje na laptopie Acer Aspire 5755g.

    Jakieś 2 miesiące temu miałem problem z plikami rejestru bo zainstalowałem jak się później okazało niepoprawnie "skórkę", system nie startował etc, udało mi się odzyskać system z przed zainstalowania programu. Teraz wszystko działa jak należy każdy inny program/gra instaluje się bez problemów, tylko ten mechanical...

    Oczywiście program na licencji :)

    Program CDcheck póki co nie wykazuje błędów dysku, tylko brak dostępu do używanych plików.

    Był już zakładany podoby temat ale kolega zakupił nowy dysk i sprawa się wyjaśniła. Ściągałem pliki które były dam dodawane ale nic to nie zmieniło, dlatego zakładam podobny temat.

    0 11
  • #2 25 Wrz 2013 19:18
    karolas123
    Poziom 20  

    Jak program na licencji to kolega posiada napewno tez program na nośniku. Proszę przeinstalować. Na nośniku znajdują sie wszystkie potrzebne pliki .dll Jeśli jednak nośnik sie zapodział to podpowiem ze problem prawdopodobnie nie lezy po stronie systemu.

    0
  • #3 25 Wrz 2013 19:37
    boku95
    Poziom 11  

    Nie potrzeba klucza w postaci nośnika (pendrive), licencja jest najnormalniejszym kluczem produktu. W przypadku licencji Agecam-a potrzeba taki nośnik, no ale chodzi mi o Mechanicala.

    A co może być winne po stronie systemu?

    0
  • #4 25 Wrz 2013 21:27
    karolas123
    Poziom 20  

    Skad masz program? Jak masz od wydawcy producenta to u niego sa wszystkie potrzebne pliki. Jak masz pirata to sie nie dziw.

    0
  • #5 25 Wrz 2013 21:37
    boku95
    Poziom 11  

    Windacza mam zaktualizowanego z siódemki za 50 zł...

    0
  • #6 25 Wrz 2013 21:55
    simon1m
    Poziom 28  

    Polecam program dll fixer.

    0
  • #7 25 Wrz 2013 22:58
    jankolo
    VIP Zasłużony dla elektroda

    boku95 napisał:
    Windacza mam zaktualizowanego z siódemki za 50 zł...

    Wyjaśnij.

    0
  • #8 25 Wrz 2013 23:20
    boku95
    Poziom 11  

    Nie ma ani jednego błędu rejestru, wszystko niby dobrze. A ściąganie .dll nie ma sensu bo ciągle coś wyskakuje :/

    W tym dllfixer pokazuje, że plik litehtml.dll jest plikiem autocad co by oznaczało że coś jest nie teges z programem?

    Ściągam 10 dll i cały czas coś nowego... na pewno jest jakieś banalne rozwiązanie..

    0
  • #9 25 Wrz 2013 23:47
    jankolo
    VIP Zasłużony dla elektroda

    jankolo napisał:
    boku95 napisał:
    Windacza mam zaktualizowanego z siódemki za 50 zł...

    Wyjaśnij.

    -1
  • Pomocny post
    #10 26 Wrz 2013 08:08
    Robert B
    Poziom 43  

    http://forums.autodesk.com/t5/Autodesk-Invent...g-LiteHtml-dll-while-instalation/td-p/4309429
    http://adndevblog.typepad.com/autocad/2012/04...lains-about-litehtmldllhow-do-i-fix-this.html

    0
  • #11 26 Wrz 2013 09:24
    boku95
    Poziom 11  

    Jankolo nie słyszałeś o możliwości aktualizacji windy do 8 za 50 zł do 31 stycznia czy jakie buty?
    Robert B, dzięki za moment zacznę to ogarniać, napiszę czy się udało.

    0
  • #12 26 Wrz 2013 17:03
    boku95
    Poziom 11  

    Dobra gitara, wielkie dzięki Rober B ;)

    Otwierałem program w zgodności z XP sp3 ale nie chciało pyknąć więc ściągnąłem inny instalator z autodesk.com (instal now, download, browser download) ostatnią opcją ściągnąłem cada, później próbowałem odpalać ale nie "pykło" więc ściągnąłem "download" czyli menagera pobierania, który prawidłowo rozpakował komponenty (w trybie XP SP3) i później zainstalował oprogramowanie.

    Jeśli ktoś będzie miał podobny problem, pobawcie się tym pobieraniem i otwierać w trybie zgodności XP sp3 ;)

    0