kredka1974 wrote: Niestety tak samo! Powłaczeniu zapłonu blokada na 20min. Immo wykrywa nie autoryzowany moduł.
Aha ale jak założy się z innego auta już wcześniej doprogramowany to też załączy po 20 minutach czy tylko w przypadku "czystego"?
Dodano po 2 [minuty]: kredka1974 wrote: Witam!
Mario czym to zczytałeś?
Ja próbowałem xprogiem ale nie mam security prawidłowego, czy mógłbyś odczytać security?
Dalej nic koledzy w sprawie adaptacji- ta procedura nie działa; kanał 51 pusty, w 50 jest 32000, żaden myk nie działa, ktoś sie dobrze bawi...
No i kanał 00 w żadnym module nie działa. nawet po zalogowaniu.
Pozdro.
A tu klego udało Ci się w końcu zaadoptować nową blokadę? Bo coś mi tu kolega jeden przez telefon podpowiadał, że nie da rady i tylko serwis lub taka zabawka jak Arbitus. Głowne moje pytanie brzmi czy jak mam nową blokadę i znam pin auto i mam ori VCDS zaktualizowanego do najnowszej wersji to czy dam radę to zrobić
Pozdrawiam!
Dodano po 4 [minuty]: Na stronie Ross-tech jest coś takiego:
Electronic Steering Column Lock (J764) Replacement
If you DO have the PIN/SKC for the Vehicle, registered users can email us directly with a complete AutoScan from the vehicle for further Information. NEW Electronic Steering Column Lock (J764) components can be matched but used components cannot be matched.
Zastanawia mnie co takiego oni mi przesila że dopiero wtedy dopasuje blokadę, i jak długo to trwa. Pozdrawiam!